Damme GT Classics 2016 A&P Mervilde

Damme GT Classics 2016

 

 

 

Wat een “chance”

Hier kun je als organisatie alleen van dromen!!  Een zonovergoten weekend met uitzonderlijke bolides,   een parkoers om duimen en vingers van af te likken, “stops” en animaties die  iedereen kon smaken.  Maar vooral een “bende” die er voor zorgde dat deze 4de editie zal herinnerd,  worden als:  De editie van de “leute en plezier” . “ Veel mooie madammen en … venten” (alhoewel over dat laatste??) die er voor iedereen een feest van maakten. Vanuit de organisatie kunnen we enkel dankbaar zijn voor zoveel appreciatie.

 

Het begon al zaterdagmorgen bij het opzetten van ons tentje,  we voelden dat er iets leuks in de lucht ging. Mondjes maat kwamen de bolides Damme binnengereden en algauw bleek dat de ingeschreven wagens van zeer hoogstaande kwaliteit bleken te zijn. Slaat u er de deelnemerslijst maar eens op na, dit was een toplijstje.  Absolute topper was alvast de Bugatti type37, een fenomeen. Een parel van eeuwenoude auto industrie ooit uit de ateliers gerold in Molsheim nu op de Markt van Damme te bewonderen. Ik ga hier geen ellenlange opsomming maken van de 75 + deelnemers, maar allemaal waren het juweeltjes. Ik denk hierbij aan de Healey’s, de  Datsun 2000, de Porsche’s,  Mercedessen van diverse pluimage, Jaguar en andere “Engelse schoonen”.  Maar ook Italiaans gebrul en bescheiden getoeter (Fiat 500) of enkele  Franse Traction”s. kortom het was de moeite om even naar Damme af te zakken. Zaterdag speelde het orkest een paar leuke deuntjes, ontving de bolides met de nodige egard’s en zondag was onze Jury hun kritische zelve tijdens het concours. Trouwens dat concours werd  gewonnen door de Maserati Shamal. Een zeldzame verschijning uit het iets recentere verleden.

 

De stopplaatsen werden alom gesmaakt met een bijzondere vermelding voor het ” Quarter House” in Moerkerke waar we na “de Parel” in Watervliet, op onnavolgbare wijze ontvangen werden.

Zo de prijzen zijn verdeeld, de routes zijn gevonden, de hapjes allemaal op en het leeggoed is naar de glasbak. Tijd om aan de volgende editie te beginnen denken. See You in August 2017 !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait