Ford Focus Electric laat zich opladen in de tijd nodig voor een kop koffie met gebak .

De nieuwe 5-deurs Ford Focus Electric, die vanaf nu kan worden besteld, laat zich in slechts 30 minuten opladen van 0 tot 80% dankzij snellaadtechnologie.

Focus_Electric_2017_med

• Dankzij een nieuwe batterij die bijna 50% meer energie kan opslaan, rijden bestuurders tot 225 km per oplaadbeurt. De Focus Electric krijgt ook de gesofistikeerde connectiviteit van SYNC 3.

• Ford lanceert de volgende vijf jaar wereldwijd 13 nieuwe voertuigen met gedeeltelijk of volledig elektrische aandrijving, waaronder tegen 2020 een compleet nieuwe en volledig elektrische SUV met een geschat rijbereik van 480 km.

Sint-Agatha-Berchem, 9 februari 2017 – De nieuwe Ford Focus Electric kan van 0 tot 80% opgeladen worden in slechts 30 minuten.

* De 5-deurs hatchback met nuluitstoot wordt bovendien nog praktischer dankzij een rijbereik tot 225 km per oplaadbeurt en kan vanaf nu door klanten in Europa worden besteld.

** “Je kunt onze nieuwe Ford Focus Electric opladen in de tijd die je nodig hebt om te stoppen voor een kop koffie met gebak”, aldus Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford of Europe. “Met de nieuwe snellaadmogelijkheid en een verbeterde batterij is de nieuwe Focus Electric een uitstootvrije gezinswagen met een rijbereik en bruikbaarheid die steek houden in reële omstandigheden.” De nieuwe Focus Electric is één van 13 nieuwe voertuigen met volledig of gemengd elektrische aandrijving die Ford de volgende vijf jaar wereldwijd lanceert, waaronder:

• Een compleet nieuwe elektrische SUV met een geschat rijbereik van minstens 480 km tegen 2020

• Een nieuwe Transit Custom plug-inhybride, waarvan de commerciële productie gepland is voor 2019 en die momenteel getest wordt in een project ter waarde van verschillende miljoenen Britse ponden dat opgezet werd om de luchtkwaliteit in Londen te helpen verbeteren

• Een hybride variant van de iconische Ford Mustang Naast de nieuwe Focus Electric biedt Ford zijn klanten in Europa ook de Mondeo Hybrid aan. Ford concentreert zijn elektrische programma op de domeinen waarin het sterk staat. Het voorziet zijn populairste, in grote aantallen geproduceerde bedrijfsvoertuigen, trucks, SUV’s en sportwagens van een elektrische aandrijving om hun prestaties, productiviteit en rijplezier te verhogen, gecombineerd met een nog hogere brandstofefficiëntie.

2 Groter rijbereik, sneller opladen De nieuwe 5-deurs Ford Focus Electric wordt aangedreven door een 145 pk (107 kW) sterke elektromotor en krijgt een batterij met een capaciteit van 33,5 kWh, wat bijna 50% meer is dan bij het vorige model.

Zowel de batterij als de motor worden vloeistofgekoeld en -verwarmd, wat de nieuwe Ford Focus Electric energie-efficiënter maakt en de levensduur van de batterij verlengt. Hij wordt voorzien van een nieuwe snellaadaansluiting van het genormeerde CCS-type (Combined Charging System). Daardoor kan de Focus Electric overal in Europa ingeplugd worden aan gelijkstroom-snellaadpunten naast de weg, in tankstations en parkings langs de autosnelweg, en is het mogelijk de batterij in slechts 30 minuten tot 80% op te laden.

Wordt de Focus Electric via dezelfde oplaadaansluiting aangesloten op een wisselstroomoplaadpunt van 32 A thuis, dan is 5 uur nodig voor een rijbereik van circa 225 km, en zo’n 3 à 4 uur voor 150 km. Onderzoek geeft aan dat 90% van de bestuurders minder dan 100 km per dag rijdt, en dat de gemiddelde per dag afgelegde afstand 46 km bedraagt.

*** Ford heeft ook een verstandhoudingsakkoord met verschillende andere constructeurs i.v.m. de uitbouw van een krachtig oplaadnetwerk in Europa, dat in eerste instantie 400 ultrasnelle oplaadpunten verspreid over de regio vooropstelt. Naast een groter rijbereik en sneller opladen krijgt de nieuwe Focus Electric ook het nieuwste SYNC 3-connectiviteitssysteem. SYNC 3 maakt het mogelijk het audiosysteem, het navigatiesysteem en gekoppelde smartphones te bedienen met eenvoudige, gesproken commando’s in gewone taal, en het is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™.

Voor bestuurders van een Focus Electric met een smartwatch is er de MyFord Mobile smartwatch-app. Met de app kunnen eigenaars ook de weg naar hun wagen terugvinden, hun wagen vanop afstand ver- en ontgrendelen, het rijbereik controleren, en de belangrijkste informatie over de recentste rit bekijken. De nieuwe Ford Focus Electric kan vanaf nu worden besteld in België, Duitsland, Finland, Hongarije, Noorwegen, het VK en Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait