Pieter-Jan Maeyaert wil finishen in de TAC Rally

“Het asfalt rond Tielt is erg glad”

Na het eerste nationale optreden met de Ford Fiesta R5 enkele weken geleden in de Spa Rally, zet Pieter-Jan Maeyaert zijn programma in het Belgisch rallykampioenschap dit weekend verder in het West-Vlaamse Tielt. De TAC Rally wordt een serieuze uitdaging voor Pieter-Jan, die genavigeerd zal worden door Yves Dewulf.

Het zijn professioneel drukke tijden voor Pieter-Jan Maeyaert, maar woensdagavond en vooral vanaf vrijdag richt hij zijn aandacht volledig op de TAC Rally in Tielt. Na de opgave in de Spa Rally komt Pieter-Jan toch met vertrouwen aan de start in Tielt.
“Hoewel de omstandigheden extreem waren in Spa, heb ik toch het gevoel dat we goed werk geleverd hebben op het vlak van de afstellingen. Het onderstuur was verdwenen, waardoor ik met meer vertrouwen aan kon vallen. In Tielt willen we een goede afstelling vinden voor droog weer. Vandaar dat de shakedown van woensdagavond belangrijk is,” vertelt Pieter-Jan.

Die laatste test is zeker belangrijk, want voor copiloot Yves Dewulf worden het de eerste kilometers op snelheid in de Fiesta R5.
“De eerste twee wedstrijden, Moorslede en Spa, heb ik gereden met Rik Snaet, die me tips kon geven over het rijden met een 4×4. Ik ben er zeker van dat het met Yves ook heel goed zal lukken. Woensdagavond kan hij alvast even wennen aan de hogere snelheid in de Fiesta R5,” lacht Pieter-Jan, die met het nodige ontzag voor het parcours aan de start komt. Vorig jaar, bij zijn debuut in de TAC Rally, ging Pieter-Jan van de baan…

“De klassementsproeven rond Tielt zijn niet makkelijk. Het asfalt is erg glad en de grip is bijzonder wisselvallig. Vorig jaar, met de Escort RS, had ik echt moeite om vertrouwen te vinden in de remzones. De ene keer had ik overschot, terwijl het enkele remzones verder nipt kon zijn. Uiteindelijk ben ik van de baan gegaan, met nogal wat schade aan de wagen als gevolg. Na die sortie heb ik toch enig ontzag voor het parcours…”

De strategie is dan ook duidelijk: “Ik blijf voorzichtig. Ik wil in de eerste ronde de grip aftasten en voelen of we de juiste afstellingen hebben. Daarna kan het tempo verhoogd worden. Met zoveel R5’s en een pak snelle Porsches aan de start, lijkt een Top 10 al een mooi resultaat. We zien zaterdag wel hoe hoog we kunnen mikken…”

Afspraak op 8 april in Tielt voor de 16 klassementsproeven van de TAC Rally.

Foto’s: BRC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait