Ex-racepiloot Martial Chouvel: van BMW M3 naar BMW i3. BMW gaat op zoek naar spraakmakende verhalen.

Talloze bestuurders hebben een speciale band met hun BMW. Zo ook de Belgische racepiloot Martial Chouvel die tijdens zijn carrière talloze overwinningen haalde in een BMW M3 tijdens de meest legendarische wedstrijden, waaronder de 24 Uur van Spa-Francorchamps. Vandaag is hij rotsvast overtuigd van zijn elektrische BMW i3. BMW bracht het verhaal van Martial in beeld op het nieuwe platform bmwlife.be en roept andere BMW rijders op om ook hun verhaal te delen.

De #BMWstories van Martial Chouvel.

Tussen 1995 en 2010 nam Martial Chouvel deel aan meer dan 200 races op Belgische circuits en die van onze buurlanden. Het leverde hem de titel van Europees kampioen en Vicekampioen van België op, alsook tal van trofeeën.

 

Gouden kans van BMW.

Het was zijn streven naar uitmuntendheid en naar dat tiende van een seconde dat het team BMW Juma overtuigde om hem achter het stuur te zetten van een BMW M3 tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps in 1997. Een testrit die hij met glans doorstond, want het team eindigde dat jaar als eerste en tweede in zijn klasse.

 

M3 wordt i3.

Vandaag volgt Martial Chouvel nog altijd de evolutie in de autowereld op de voet, al heeft hij zijn raceoverall ondertussen ingeruild voor een maatpak om zijn functie als bedrijfsleider te vervullen. Ook de M3 is ondertussen een i3 geworden, maar het rijplezier is er niet minder om: “Ik vind het fantastisch om de technologie aan boord – en wat ze me elke dag opnieuw te bieden heeft – te analyseren. We zijn dan wel niet meer op het circuit, maar de zoektocht naar uitmuntendheid is nog lang niet voorbij. Wat de ingenieurs van BMW in 10 jaar tijd bereikt hebben, is gewoonweg ongelooflijk.”

 

Mmm… lekker.

BMW trakteerde Martial op een namiddag vol nostalgie achter het stuur van zijn M3. Een uitnodiging waar de man gretig op inging. Het duurde dan ook niet lang voor hij de rijsensaties herontdekte die eigenlijk nooit echt vergeten waren: “Deze wagen was gewoon geweldig. Ik herinner me alles nog alsof het gisteren was.”

 

Op zoek naar andere #BMWstories.

Talloze bestuurders hebben een speciale band met hun BMW. Het Duitse premiumerk wil hun boeiende verhalen samenbrengen op www.bmwlife.be. Wie een persoonlijk verhaal heeft dat perfect past bij het verhaal van Martial Chouvel, kan dat voortaan doorgeven via die site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait