Compact programma en vernieuwd parcours

Binnen twee maanden wordt de Grote Markt in Ieper weer omgetoverd tot het gezellige centrum van een van de mooiste rally’s van Europa, de Kenotek Ypres Rally. De Belgische klassieker telt dan wel niet meer mee voor het Europees rallykampioenschap, maar toch wordt de internationale top aan de start verwacht in Ieper, te beginnen met Thierry Neuville, die dit seizoen als fabriekspiloot van Hyundai Motorsport een gooi doet naar de wereldtitel. Onze landgenoot wordt de absolute referentie in Ieper met zijn Hyundai i20 R5, maar heel wat Europese, Britse en Belgische kleppers willen hem verslaan op de baantjes in de Westhoek.
Aantrekkelijke prijzen
Deelnemen aan de Kenotek Ypres Rally is dit jaar trouwens financieel een stuk interessanter. Superstage presenteert drie verschillende tarieven voor de Kenotek Ypres Rally. Een Gold entry, voor deelnemers in RC2 en RGT, inclusief 100 m2 serviceplaats en QS, kost 2.100 €. Voor alle andere deelnemers, die toegelaten worden tot de Shakedown, geldt een inschrijvingsrecht van 1.600 € (incl. 80 m2 serviceplaats). Voor Juniors en deelnemers met een wagen van de klasse RC5, geldt een gunsttarief van 1.000 €.

Wat de toegelaten wagens betreft, is de Kenotek Ypres Rally toegankelijk voor een zo breed mogelijk spectrum aan wagens. Zowel voor de FIA Benelux Rally Trophy als voor de Tour European Rally wordt het FIA Europees reglement toegepast, maar naast de gekende FIA-klassen zijn ook de nationaal gehomologeerde wagens meer dan welkom. Hierbij denken we aan de wagens die in België gehomologeerd zijn in de klassen NCM (Modified), NCE (Expired) en vooral de Belgische GT’s. Tijdig inschrijven is de boodschap, want vooral de komst van het Brits kampioenschap belooft voor een vol huis te zorgen.

Superstage zorgt trouwens voor een compact programma voor de deelnemers, die op woensdag vanaf 14h aan de verkenningen beginnen. Die gaan donderdag de ganse dag verder, waarna ook vrijdagochtend nog enkele proeven (Dikkebus en Wijtschate) verkend kunnen worden.

Vernieuwd parcours biedt iedereen gelijke kansen

Het programma telt 20 klassementsproeven, goed voor 259 km tegen de chrono op een totale lengte van 552 km, of 46,9% op snelheid. Vrijdagavond start de wedstrijd om 16h15 op het podium in Ieper. De eerste klassementsproef is een oude bekende: Zonnebeke, een uitdagende proef van 9,90 km die één keer verreden zal worden. Daarna volgen Langemark (ingekort tot 8,97 km), Dikkebus (12,53 km), Wijtschate (15 km, voor 90% in omgekeerde richting) en Hollebeke (ingekort tot 8,57 km). Na de service in Ieper werken de deelnemers opnieuw de proeven van Dikkebus, Wijtschate en Hollebeke af. In totaal telt de eerste avond 91 km tegen de chrono!

Op zaterdag 24 juni staan nog eens 12 klassementsproeven op het menu, goed voor 168 km op snelheid, verdeeld over 6 verschillende proeven die twee keer afgewerkt worden. De KP van de Kemmelberg (15 km) werd gewijzigd, terwijl in Mesen een volledig nieuwe KP werd uitgetekend van 7,95 km, met een spectaculaire passage in 8-vorm op de Markt, vlak na de start. De proef van Zillebeke (14,39 km) is het tweede deel van de voormalige proef van Hollebeke, maar voorzien van een nieuw gedeelte. Na de service op de Grote Markt in Ieper, krijgen de deelnemers de gekende proef van Reninge (14,50 km) voor de wielen, gevolgd door de nieuwe proef van Watou (14,77 km) en de beruchte proef van Westouter-Boeschepe (17,53 km), waarmee de Kenotek Ypres Rally opnieuw zal eindigen op Frans grondgebied.

Kortom, de Kenotek Ypres Rally 2017 biedt opnieuw een uitdagend programma op internationaal niveau op 23 en 24 juni!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait