Voor een individuele keuze: Opel X-gamma biedt wat ‘X-tra’ meer

  • Opel Mokka X: SUV-bestseller met vierwielaandrijving voor beperkte terreinavonturen
  • Opel Crossland X: stedelijke cross-over met SUV-styling en ruimte voor langeafstands­reizen
  • Opel Grandland X: nieuwe mededinger in sterk groeiende compacte SUV-segment
  • Designoverzicht: Mark Adams geeft uitleg bij het X-aanbod

 

 

Opel Mokka X, Opel Crossland X en Opel Grandland X: dat zijn de drie telgen uit de nieuwe Opel-familie van moderne SUV’s en cross-overs. De Crossland X en de Grandland X – nieuwkomers met wat ‘X-tra’ meer – zijn het antwoord van Opel op het sterk groeiende SUV-segment. Wanneer ze de komende maanden na elkaar op de markt verschijnen, zullen ze naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van het merk.

 

Opel X-modellen zijn afgestemd op ieders smaak en specifieke individuele behoefte. Eén van de bestsellers en trendsetters onder de kleine SUV’s is de reeds populaire en succesvolle robuuste Opel Mokka X. Daarnaast zullen de nieuwe Opel Crossland X en zijn grote broer, de Opel Grandland X, een verdere impuls geven aan het productoffensief ‘7 in 17’ van Opel, waarmee de autofabrikant uit Rüsselsheim dit jaar niet minder dan zeven voertuigen op de markt brengt. Elk van de X-modellen, die indruk maken met hun atletische design en SUV-kenmerken, speelt een belangrijke rol. Tegelijkertijd zijn alle telgen van de X-familie uniek en spreken ze ieder een eigen publiek aan, zoals Mark Adams, Vice President Design, toelicht in de video.

 

Opel Mokka X: gespierde SUV-uitstraling en vierwielaandrijving voor avonturiers

 

De Mokka X was het eerste model uit het X-aanbod en is een waar succesverhaal voor Opel: tot op heden werden er ruim 750.000 bestellingen geplaatst. Wie achter het stuur van de Mokka X zit, geniet van de kenmerkende verhoogde zitpositie van een SUV en het bijhorende uitstekende zicht rondom. Deze compacte avonturier valt meteen op dankzij zijn sportieve en gespierde vormgeving. Zijn breed postuur en compacte lengte van 4,28 meter geven de indruk dat de wagen altijd paraat staat voor avontuur. Daarom is hij verkrijgbaar met een optioneel vierwielaandrijvingssysteem, dat hem in Duitsland al aan twee ‘All‑wheel Drive Car of the Year’-awards hielp. “De Mokka X is een werkelijk een groots voertuig dat sportiviteit, dynamiek en robuustheid samenbrengt in een uiterst aantrekkelijk buitenkant”, verklaart Mark Adams.

Opel Crossland X: helder, strak, cool – en uiterst praktisch

 

De Opel Crossland X is verkrijgbaar sinds midden maart en vult Opels aanbod van compacte allrounders aan. Hij neemt heel wat kenmerken over van de Mokka X, zoals de robuustheid en de verhoogde zitpositie, en positioneert zich eveneens in het SUV B‑segment. “De Crossland X voegt er zijn eigen unieke toets aan toe. De binnen­ruimte van deze auto is indrukwekkend. Hij is echt ontwikkeld voor mensen die deze extra functionaliteit willen voor hun gezin, maar geen compromissen willen sluiten op het gebied van styling”, onderlijnt Mark Adams.

 

De Crossland X maakt niet enkel indruk met zijn optionele tweekleurige dak en coole SUV look vanbuiten. Hij voldoet ook binnenin aan de verwachtingen met zijn ruime interieur en veelzijdigheid. De auto is slechts 4,21 meter lang, maar biedt voldoende ruimte tot 5 personen en een totaal laadvolume van 520 liter dankzij de verschuifbare achterbank die 150 millimeter in de lengterichting kan worden verschoven. Als de zetels worden neergeklapt, stijgt het laadvolume tot 1.255 liter. Dankzij zijn unieke mix van functionaliteit, wendbaarheid en sportieve elegantie is de Opel Crossland X de ideale auto voor zowel een korte shoppingtrip als een langere reis – een compacte allrounder voor gezinnen die in de stad wonen.

 

Opel Grandland X: sportief, maar elegant en genereus – een geduchte uitdager

 

Ten slotte, maar daarom niet minder belangrijk, zal de Grandland X, de grote broer van de Mokka X en de Crossland X, Opel vanaf de herfst van dit jaar vertegenwoordigen in het SUV C-segment. ‘De nieuwe Grandland X bouwt verder op alle kenmerken die een echte SUV moet hebben’, zei Adams. ‘Veel binnenruimte en grote veelzijdigheid in combinatie met een bijzonder stijlvolle, dynamische buitenkant en een uitnodigend, klassevol interieur. Eens te meer combineert de nieuwkomer een temperamentvolle sportiviteit met robuustheid en premiumkwaliteiten.’

 

De 4,48 meter lange Grandland X oogt gebald onder zijn sportieve exterieur. Samen met de korte overhangen van het koetswerk zorgt dit voor elegante proporties. De compacte SUV met een maximaal laadvolume van 1.652 liter kan optioneel met een zwart dak worden besteld om een persoonlijke stijl te benadrukken. Onder de buitenkant ‘verbergt’ de Grandland X een aanbod aan innovatieve technologieën zoals een elektronische tractiehulp (Grip Control), adaptieve cruisecontrol met voetgangersdetectie en automatische noodrem (Automatic Emergency Braking), een systeem dat waarschuwt voor slaperigheid bij bestuurders (Driver Drowsiness Alert) en een 360°-camera. Deze uitrusting maakt de Grandland X tot een geduchte uitdager in de compacte klasse.

 

Verder biedt de Grandland X net als zijn broers heel wat comfort dankzij de optionele ergonomische zetels met AGR-label (Aktion Gesunder Rücken e.V.) voor de bestuurder en passagier vooraan, naast uitstekende connectiviteit dankzij Opel OnStar en de IntelliLink-infotainmentsystemen.

 

Met bestseller Mokka X en nieuwkomers Crossland X en Grandland X biedt Opel sportief uitziende en functionele voertuigen uitgerust met innovatieve technologieën, die beantwoorden aan de diverse vereisten van het groeiende SUV-segment. “Deze auto’s delen hetzelfde DNA, maar hebben elk hun eigen persoonlijkheid en spelen dus ieder een specifieke rol in onze Opel-portfolio”, vat Marc Adams samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait