Nico Verdonck: “Een schitterende ervaring!”

Tijdens de 24 Uur van de Nürburgring was Nico Verdonck voor de eerste keer een officiële fabrieksrijder. Samen met zijn teammaats Christopher Brück, Christian Menzel en Christer Jöns reed de Brusselaar met de Bentley Continental GT3 #37 naar de vijftiende plaats. De Belg en Bentley Team ABT hebben dus de Groene Hel overleefd!

                                                                                                                         

“Een lastige wedstrijd als de 24 Uur van de Nürburgring tot een goed einde brengen schenkt altijd een grote voldoening”, aldus Nico Verdonck. “We begingen geen enkele fout en hadden ook geen enkel technisch probleem. Samen met het hele Bentley Team ABT hebben we een hele mooie wedstrijd gereden.”

 

Verdonck, die zijn wagen deelde met Christopher Brück, Christian Menzel en Christer Jöns, finishte niet alleen in de top-15, maar was ook winnaar van de LG-klasse (voor ‘Last Generation’) en zijn wagen was de best geplaatste van de Bentleys. “Qua algemene rangschikking hadden we op iets meer gehoopt”, stelde Verdonck evenwel. “Maar eigenlijk was dit een beetje David tegen Goliath. Bentley neemt het op hun terrein op tegen de Duitse constructeurs, bovendien in een wedstrijd waar ervaring cruciaal is. En deze wedstrijd werd in heel warme omstandigheden afgewerkt, omstandigheden waarmee we tijdens onze voorbereiding nooit te maken kregen.”

 

Op persoonlijk vlak wist Nico dit weekend wel zijn hartje op te halen. “Ik voelde me uitstekend aan het stuur van onze Continental GT3”, lachte hij. “Ik werkte onder andere een dubbele nachtrelais af, en ik bleek heel competitief. De Yokohama-banden werkten perfect, onze turbomotor draaide naar behoren en we zetten goede tijden neer. De samenwerking met Bentley Team ABT en Bentley Motorsport verliep uitstekend en ik houd heel veel positieve herinneringen over aan deze schitterende ervaring. We hebben samen heel veel geleerd en we hopen daar in de toekomst de vruchten van te plukken.”

 

Na deze hoogstaande 24 Uur van de Nürburgring werkt Nico al aan nieuwe projecten voor later dit seizoen. Binnenkort hoort u meer!

 

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait