Opel partner van SHOW2017 Modeafdeling Academie Antwerpen

  • Modecreatie en autodesign ontmoeten elkaar tijdens modeshow
  • Insignia Grand Sport en Crossland X in de schijnwerpers

 

 

Antwerpen en de modewereld zijn al decennialang sterk met elkaar verbonden. Dit is in hoge mate te danken aan de beroemde Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (AP Hogeschool). Op 2 en 3 juni 2017 organiseert de modeafdeling van de Academie haar jaarlijkse eindejaarsdefilé in het hedendaagse kader van Park Spoor Noord. De studenten stellen hun ontwerpen voor aan een publiek van 4.000 modeliefhebbers en -professionals uit de hele wereld, waarbij een internationale jury de collecties evalueert.

 

Opel Belgium verbindt zich graag als hoofdpartner met dit evenement. Het bedrijf ondersteunt deze broedplaats voor jonge talenten en stelt tijdens het evenement een wagenpark ter beschikking dat ingezet wordt als pendeldienst voor de deelnemers en hun genodigden. Speciaal voor deze gelegenheid staan twee van de nieuwste creaties van Opel in de schijnwerpers: de Insignia Grand Sport en de statisch gepresenteerde Crossland X. Interessant om weten is dat de Crossland X – de compacte SUV uit het Opel‑gamma – een zeer uitgesproken “Belgisch” karakter heeft. Thibaut Doneux en Marc Van Der Haegen, die deel uitmaken van het Opel designteam in het Duitse Rüsselsheim, stonden in voor het ontwerpen van de auto. Thibaut is afkomstig uit Dinant, Marc werd geboren in Oostende en studeerde in Antwerpen. Dit bewijst dat er ook nauwe banden bestaan tussen België en de wereld van design.

 

De Academie: bakermat van de Antwerpse mode

 

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten opende haar deuren in 1663 en is daardoor de vierde oudste kunstacademie van Europa, na Rome, Parijs en Firenze. Het is pas in de jaren 60 dat mode in het programma van de academie geïntegreerd wordt, samen met de afdelingen fotografie, grafisch ontwerp en juweelontwerp. De modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten is de bakermat van grote namen uit de Antwerpse en Belgische mode. In het begin van de jaren 80 behaalden Martin Margiela en de beroemde ‘Antwerpse Zes’ hun diploma aan deze instelling: Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Marina Yee, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Ann Demeulemeester. Maar ook andere internationaal bekende ontwerpers hebben hier gestudeerd, zoals Bruno Pieters, Tim Van Steenbergen en Kris Van Assche.

 

Praktische informatie:

SHOW2017 – 2 en 3 juni 2017

Park Spoor Noord – Parkloods

Damplein 28, 2060 Antwerpen

www.antwerp-fashion.be

 

Ook te volgen via #Opelfashion, #antwerpfashion en #antwerpfashionacademy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait