Extreem verfijnde Porsche beperkt tot 500 exemplaren

Unieke sportwagen met meer vermogen en luxe: de nieuwe 911 Turbo S Exclusive Series

Donderdag 8 juni 2017 —

De nieuwe Porsche 911 Turbo S Exclusive Series is de meest krachtige en exclusieve 911 Turbo S ooit. Van de coupé met 446 kW (607 pk) zullen wereldwijd slechts 500 exemplaren gebouwd worden. Behalve met een vermogenstoename van 27 pk onderscheidt de 911 Turbo S Exclusive Series zich van de standaard 911 Turbo S met zijn unieke design, nog hoogwaardigere materialen en luxueuze details. De sportwagen wordt met extreem oog voor detail met de hand afgewerkt in de nieuwe Porsche Exclusive Manufaktur in het hoofdkantoor te Zuffenhausen. Deze interne werkplaats, voorheen bekend als ‘Porsche Exclusive’, is gespecialiseerd in maatwerk en is verantwoordelijk voor reeksen in beperkte oplage. Bovendien kunnen Porsche-klanten voor de eerste keer ooit kiezen voor een bijbehorende chronograaf van Porsche Design in hetzelfde design als hun sportwagen.

 

Meer kracht, betere prestaties

De 3,8 liter zescilinder biturbo-boxermotor met een exclusieve powerkit levert een maximumkoppel van 750 Nm tussen 2.250 en 4.000 t/min. Daarmee accelereert de 911 Turbo S Exclusive Series in 2,9 s van 0 tot 100 km/u en doet hij er slechts 9,6 s over om de kaap van 200 km/u te overschrijden. De sportwagen kan een topsnelheid van 330 km/u bereiken. Het gecombineerde brandstofverbruik is met 9,1 l/100 km gelijk aan het standaardmodel. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 212 g/km. De 911 Turbo S Exclusive Series wordt standaard met zwartgelakte 20-duimsvelgen met centrale wielmoer geleverd. Hun ontwerplijnen zijn met behulp van een nieuwe lasertechnologie zorgvuldig afgewerkt in Golden Yellow Metallic. Voor de eerste keer zijn de remklauwen van het keramische remsysteem (PCCB) af fabriek in een zwart gelakte versie beschikbaar met het Porsche-logo in Golden Yellow Metallic.

 

Het actieve sportonderstel met Porsche Active Suspension Management (PASM) en het Sport Chrono-pakket zijn opgenomen in de standaarduitrusting. De achterasbesturing en de onderstelregeling Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) verbeteren het rijgedrag en bieden stabiliteit.

Buitengewoon design

Wat de 911 Turbo S Exclusive Series zo kenmerkend maakt is zijn exclusieve koetswerkkleur Golden Yellow Metallic en de verschillende componenten in carbon, zoals de motorkap, het dak en de zijlijsten. De twee stroken in geweven koolstofvezel die het dak en de motorkap aflijnen accentueren de sportieve look van de auto. De achterzijde wordt gekenmerkt door de achtervleugel van de Turbo Aerokit, de nieuwe bumperschort, de luchtinlaat in carbon en het uitlaatsysteem met twee dubbele uitlaatpijpen in zwart roestvrij staal. Op de vleugels prijken Porsche Exclusive Manufaktur-plaatjes. Behalve in Golden Yellow Metallic wordt het voertuig ook nog in een reeks andere zorgvuldig geselecteerde koetswerkkleuren aangeboden.

 

Meestervakmanschap in het interieur

Het interieur is zowel elegant als uniek. De 18-voudig verstelbare sportzetels zijn bekleed met twee lagen geperforeerd leder. De binnenlaag heeft twee strepen in Golden Yellow, wat voor een uniek effect zorgt. Ook de naden en het gestikte Turbo S-opschrift op de hoofdsteunen zijn in contrasterend Golden Yellow. De dakhemel is bekleed in alcantara met een dubbele streep in Golden Yellow. In de sierlijsten van het carbon-interieurpakket werd een fijne koperdraad geïntegreerd. Het plaatje met het nummer van de beperkte oplage aan de passagierszijde benadrukt de exclusiviteit van de auto. De deurdrempellijsten, eveneens afgewerkt in carbon, zijn voorzien van verlichte Exclusive Series-belettering.

 

Werkelijk handgemaakt

Al meer dan 30 jaar kunnen Porsche-klanten van genieten van grotendeels op maat gemaakte individuele exemplaren. Met de introductie van deze nieuwe beperkte serie begint de sportwagenbouwer een nieuw hoofdstuk: Porsche Exclusive wordt nu wereldwijd met het nieuwe ‘Porsche Exclusive Manufaktur’-merk gepresenteerd. Deze interne werkplaats is gespecialiseerd in Porsche-maatwerk. Het aanbod aan beschikbare diensten omvat ook klantenadvies, de ontwikkeling van speciale uitrustingsopties voor iedere modelreeks en de productie van beperkte series.

 

Exclusieve chronograaf van Porsche Design passend bij het voertuig

Met de Porsche Design 911 Turbo S Exclusive Series-chronograaf brengt Porsche Design voor klanten van een beperkte serie voor het eerst ook een chronograaf uit met dezelfde designkenmerken als het voertuig zelf. De exclusieve chronograaf combineert de karakteristieke eigenschappen van Porsche Design-horloges met het karakter van de 911 Turbo S Exclusive Series. Net als de auto is hij beperkt tot 500 exemplaren. Zijn behuizing is gemaakt van licht titanium en de coating in zwart titaniumcarbide beklemtoont zijn sportieve design. De wijzerplaat in carbon is geïnspireerd door de opvallende strepen in geweven koolstofvezel van de 911 Turbo S Exclusive Series en afgewerkt in dezelfde kleur als het koetswerk van het voertuig. Het rotordesign is op de velgen van de 911 Turbo S Exclusive Series gemodelleerd en in de originele kleur gelakt. Het opwindmechanisme beschikt over een voor Porsche-typische centrale vergrendeling met het Porsche-logo op het gangwerk.

 

Hoogwaardige accessoires

Klanten kunnen ook buiten hun voertuig genieten van het unieke Exclusive Series-design met de lederen Exclusive Series-bagageset die speciaal ontworpen werd voor klanten die een voertuig uit de beperkte reeks kopen. De details op de bagageset en de afmetingen van de twee reistassen, een dagtas en een kledingtas, passen perfect bij de bagageruimte van de 911 Turbo S Exclusive Series.

Prijzen

–       911 Turbo S Exclusive-reeks inclusief btw € 266.054,80

–       De 5-delige bagageset kost € 5.941,10 en is verkrijgbaar via Porsche Tequipment in elk Porsche Centre.

–       Porsche Design-chronograafhorloge uit de 911 Turbo S Exclusive Series : TBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait