Renault TREZOR

Verkozen tot mooiste concept-car tijdens het concours d’élégance van Villa d’Este

  • Jury van prestigieus Concours d’Élégance van Villa D’Este in Italië roept Renault Trézor uit tot mooiste concept-car 
  • Renault TREZOR is een elektrische concept-car die vooruitblikt op de vormgeving en technologie van toekomstige Renault-modellen

 

De jury van het Concours d’Élégance van Villa d’Este heeft de prijs voor mooiste concept-car van het jaar overhandigd aan Laurens van den Acker, Directeur Industrieel Design van de Renault-groep.Na de titel van concept-car van het jaar op het Festival Automobile International in Parijs en de Geneva Car Design Awards, uitgereikt door professionals uit de sector van het autodesign, voegt TREZOR dus nog een derde onderscheiding toe aan zijn palmares.

Het prestigieuze Concours d’Élégance van Villa d’Este vindt al sinds 1929 plaats op de oevers van het Comomeer in Italië. Dit jaarlijkse evenement verenigt de grootste kenners en verzamelaars uit de hele wereld. De auto wordt er gevierd als een kunstvoorwerp, tijdloos en waardevol.

Om te kunnen deelnemen in de klasse prototypes en concept-cars, moest TREZOR aan een reeks strenge criteria voldoen: hij moest getuigen van een kwalitatief en origineel design en moest ook kunnen rijden. Met zijn design dat vooruitblikt op de stijl van de toekomstige Renault-modellen en zijn elektrische aandrijving gevoed door een Formula E-motor met 260 kW (350 pk) voor een koppel van 380 Nm vervulde TREZOR al deze criteria.

Voor Stéphane Janin, Directeur Concept-car Design bij Renault, “bevestigt deze prijs dat de wagen in de smaak valt bij befaamde autoverzamelaars, die de auto als een kunstwerk beschouwen. Een prachtige erkenning voor de ontwerpers die hebben bijgedragen tot dit mooie project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait