De Ladbrokes SRX Cup op weg naar Duitsland

Persbericht – 15/06/2017
Ladbrokes SRX Cup round #4

De Ladbrokes SRX Cup op weg naar Duitsland

Het weekend van 17 en 18 juni verhuist de SRX karavaan richting Hamburg voor de 4de race van het SRX seizoen dat in totaal uit 8 races bestaat. Acht auto’s gaan dit weekend de strijd aan op het Estering circuit, een legendarisch circuit in de Rallycross wereld. 

Guillaume De Ridder (team GDRX nr.5) maakt zijn terugkeer na een mooie uitstap in de RX2. De Nijvelaar maakte dankzij de Ladbrokes SRX Cup kennis met de Rallycross maar wist zich al zeer snel te bewijzen in het Wereldkampioenschap RX2. De resultaten blijven dan ook niet achter en ondertussen behoort hij al tot de favorieten.

Bij de SRX zal de getalenteerde piloot ongetwijfeld terug het beste van zichzelf moeten geven om de strijd bovenaan het kampioenschap aan te gaan met Jérôme Farinaux (team Ladbrokes nr.8) en Loris Cencetti Jr. (team Autodis nr.7).

Patrick Hein (team Media Duitsland nr.2) zal zijn thuisvoordeel optimaal benutten om terug een plaats op het podium te veroveren. Maar hij heeft wel stevige concurrentie van zijn landgenoot Max Friedhoff die eenmalig achter het stuur kruipt van de Dealer Cup wagen (nr.3).

Marc Lauwers (team Lauwers nr.6) en Maxime Pasture (team Sudpresse nr.4) vervolledigen samen met het team HLN (nr.9) de deelnemerslijst voor de #4de ronde van de Ladbrokes SRX Cup.

Nieuwigheid
De inhaalbeweging van het weekend

Tijdens elk race weekend, worden er meer dan 80 video’s gemaakt door de onboard camera’s van RN Vision. Al deze video’s worden onmiddellijk na de race bekeken en na de drie mooiste inhaalbeweging geselecteerd te hebben, selecteert een jury uiteindelijk de beste inhaalbeweging die vervolgens één race lang « De inhaalbeweging van het weekend » wordt. Deze video zal gedeeld worden op de Ladbrokes SRX Cup social media en website. Om uiteindelijk op het einde van het seizoen opgenomen te worden in een online wedstrijd om de mooiste inhaalbeweging van het seizoen te kiezen. De winnende piloot krijgt vervolgens de titel van « De mooiste inhaalbeweging van 2017 ».