Aarova Rallysprint / Rallye Niedersachsen

BMA op alle fronten !

Vlak na de Omloop van Vlaanderen werkte BMA, het team van Bernard Munster, tijdens hetzelfde weekend twee afspraken af. In Oudenaarde was het team aanwezig met een Skoda Fabia R5, voor een erg ongewone bemanning, want de piloot was Steven Vergalle, de vroegere copiloot van Pieter Tsjoen, en hij werd genavigeerd door Michel Van Welden.

 

“Voor ons was het een atypische wedstrijd, want Steven Vergalle, aan wie Pieter Tsjoen veel te danken heeft in zijn carrière, zich eens wilde amuseren. Deze keer niet als copiloot met een notaboekje, maar met het stuur van een rallywagen in handen,” vertelt Bernard Munster. “En, voor zijn grote première heeft hij gekozen voor een van onze Fabia’s R5! Niet simpel… Temeer omdat Vergalle amper ervaring had. Hij had slechts een halve dag getest in de omgeving van Francorchamps, op de piste van EMA.”

De openingsproef van het duo Vergalle-Van Welden was niet evident, met een 25ste tijd op de eerste passage op de proef van 8,81 kilometer. Maar, zoals verwacht, zou de piloot in de loop van de dag meer vertrouwen krijgen en zijn tijden verbeteren, met een 18de, een 15de en tot slot een 11de tijd algemeen! “Uiteindelijk won Steven bijna 30 seconden tussen zijn eerste passage en de vierde doortocht op de proef,” vertelt Munster. “Het leverde hem de 14de plaats op. Vergis je niet. Het is een Rallysprint, maar men zou beter spreken van de Grote Prijs van Oudenaarde georganiseerd door SuperStage, de organisator van de Rally van Ieper! Het startveld was grandioos, met onder andere Kevin Abbring en Vincent Verschueren aan de start. De meeste piloten hadden al ervaring op die proef. Het publiek was erg talrijk op post. Wat we onthouden is dat Steven Vergalle zich enorm heeft geamuseerd en dat hij zijn tijden constant heeft verbeterd. Hij straalde bij de finish… De kans bestaat dat we hem nog wel eens aan de start van een rally zien staan!”

 

 

Grégoire Munster net naast het podium !

 

Na een uitstekende ADAC Rallye Deutschland, zette Grégoire Munster, de zoon van Bernard, zijn seizoen verder in de erg hoogstaande ADAC Opel Rallye Cup in de buurt van Osterode, in het kader van de Rallye Niedersachsen. De voorlaatste manche van het seizoen bevestigde de progressie van de jonge Belg, die samen met Johan Jalent schitterend 4de werd in de Cup! 

 

“Nochtans begon het niet zo goed voor ons,” vertelt Grégoire. “Vrijdagnamiddag stonden er twee proeven op het programma. We gingen van start aan een fout ritme. Bovendien waren de omstandigheden heel verraderlijk. We moesten de volgende dag weer van nul beginnen. Met 5de en 4de tijden rukten we voortdurend op. Op KP 10, de Power Stage, realiseerden we de 3de beste tijd. Dat leverde ons 3 bijkomende punten op in het kampioenschap! Het waren onze eerste punten behaald op een Power Stage dit jaar… We werden 4de in de wedstrijd. Dat is ons beste resultaat van het seizoen Dat geeft ons vertrouwen een boost voor de toekomst…”

Door net naast het podium te finishen in de ADAC Opel Rally Cup, rukken Grégoire Munster en Johan Jalet op in het klassement van het kampioenschap. Ze staan momenteel op de 6de plaats, als eerste Belgen. Een extra motivatie voor de finale van de erg sterk bezette ADAC Opel Rallye Cup, verreden in de 3-Städte Rally in Kirchham op 20 en 21 oktober. “Omdat de concurrenten die in de Top 5 staan teveel voorsprong hebben, is ons belangrijkste doel het verdedigen van onze 6de plaats. Dat zou al een schitterend resultaat zijn na ons eerste seizoen,” besluit het jonge talent. 

Kijk hier: Het best of Rallye Niedersachsen 2017Het