Nieuwe Renault KOLEOS: maximumscore van 5 sterren in Euro NCAP-tests

  • Nieuwe Renault KOLEOS behaalt de maximumscore van 5 sterren in de veiligheidstests van de onafhankelijke organisatie Euro NCAP.
  • Met een uitgebreide standaard veiligheidsuitrusting plukt Nieuwe KOLEOS de vruchten van de ervaring van Renault op het gebied van de passieve veiligheid.
  • Wat de actieve veiligheid betreft, wordt de basisuitrusting van Nieuwe KOLEOS nog aangevuld met een pakket rijhulpsystemen (ADAS) van de nieuwste generatie.

 Boulogne Billancourt, 20 september – Het uitstekende resultaat toont het engagement van Renault voor de veiligheid. Renault behaalt zo de hoogst mogelijke score in de nieuwe testprocedures die Euro NCAP sinds 2016 hanteert. Nieuwe KOLEOS kreeg 90% voor “bescherming volwassenen”, 79% voor “bescherming kinderen”, 62% voor “bescherming voetgangers”, en 75% voor “Safety Assist”. Klik hier voor meer informatie.

Het beste van de knowhow van de Renault-groep op het vlak van veiligheid

Nieuwe Renault KOLEOS heeft een structuur die specifiek ontwikkeld werd om zijn inzittenden te beschermen. Een stalen subframe voor de motor met een zeer hoge vloeigrens en een passagierskooi van staal met hoge treksterkte beschermen de passagiersruimte in zelfs de lastigste omstandigheden. De veiligheidsuitrusting omvat standaard twee frontale airbags die de manier waarop ze worden opgeblazen, afstemmen op de aard van de aanrijding en de positie van de inzittende, twee zijdelingse airbags voor borstkas / schouder vooraan, twee gordijnairbags, antiwhiplashhoofdsteunen voor- en achteraan, voorzetels met antidoorschuifsysteem, zetels achteraan met Isofix-bevestigingen voor kinderzitjes volgens de i-Size-norm, en veiligheidsgordels voorzien van een gordelspanner met krachtbegrenzer voor alle passagiers.

Onberispelijke veiligheid in alle omstandigheden

Wat de actieve veiligheid betreft, wordt de basisuitrusting van Nieuwe KOLEOS (antislipsysteem, nieuwste stabiliteitsregeling, elektronische remkrachtverdeling, vertrekhulp op hellingen, enz.) nog aangevuld met een pakket rijhulpsystemen (ADAS) van de nieuwste generatie. Ze kunnen worden ingesteld via de R-LINK 2-tablet en hebben de volgende functies:

  • De veiligheid verhogen, met het actieve noodremhulpsysteem (AEBS City en Inter-Urban).
  • Waarschuwen, met de rijstrookwaarschuwing (LDW), de dodehoekwaarschuwing (BSW) en de verkeersbordherkenning.
  • Het leven makkelijker maken, met behulp van camera’s en sensoren, de automatische omschakeling tussen dim- en grootlichten (AHL), het parkeerhulpsysteem vooraan, achteraan en opzij, en het Easy Park Assist (handenvrij parkeersysteem).