ABBRING & TSJOEN: AFSPRAAK IN DE CONDROZ !

Meteen van bij het begin van de East Belgian Rally streden ze voor elke seconde, maar Kevin Abbring en Pieter Tsjoen moesten hun titelambities uiteindelijk laten varen. Jammer, maar de Nederlandse piloot en zijn Belgische copiloot zetten bij deze meteen hun zinnen op de Condrozrally, waar ze het seizoen in schoonheid willen afronden.
De East Belgian Rally staat bekend om zijn aartsmoeilijke parcours over smalle, technische en toch snelle wegen. En na de intense nachtelijke regenval werd het er deze zaterdag zo mogelijk nóg moeilijker op…
Uitzonderlijk moeilijke omstandigheden waren het, maar precies dan bewezen de Peugeot 208 T16 en het uitzonderlijke talent van Kevin hun verdiensten: “Elke bocht was een valkuil, na de regen die’s nachts gevallen was, maar Pieter en ik amuseerden ons echt te pletter tijdens de eerste klassementsproeven vanochtend”, vertelt Kevin Abbring.
Wat volgde was een spectaculaire strijd voor elke seconde, die het Nederlands-Belgische duo bleef aanvoeren tot in de zevende klassementsproef.
“In de achtste proef maakten we dan een klein foutje, maar de gevolgen waren zwaar”, analyseert de piloot. “De auto spinde, niks onoverkomelijks, maar het avontuurtje eindigde in een gracht en het duurde twee volle minuten voor we opnieuw op de weg raakten.”
Die twee minuten waren genoeg om de titelambities definitief vaarwel te zeggen. Uiteindelijk finishten Kevin en Pieter op een negende plaats. Een anoniem resultaat dus, maar Kevin en Pieter blikken meteen vooruit naar de laatste wedstrijd van het seizoen.
“We kunnen ons nu voor de volle honderd procent concentreren op een overwinning in de Condroz”, geeft Kevin Abbring aan. “We reden de Peugeot 208 T16 dit jaar al naar de overwinning  in de Rally van Wallonië en de Rally van Ieper. Het lijkt me wel heel bijzonder om daar ook nog een overwinning in de populairste rally van het jaar aan toe te voegen.”