Top 6 voor Adrian Fernémont in de East Belgian Rally

“Een uitstekend resultaat voor de grote afspraak in de Condroz”

Na zijn 6de plaats in de Rally van Wallonië in april, bevestigde Adrian Fernémont zaterdag in de East Belgian Rally, waar hij opnieuw een 6de plaats behaalde met de Ford Fiesta R5 van Teamfloral. Een prachtig resultaat, want de piloot uit Namen reed voor de eerste keer met een R5 in de regen.

“Het was niet alleen de eerste keer dat ik de Ford Fiesta R5 in de regen bestuurde, maar ook de eerste keer dat ik deze rally reed met een vierwielaandrijver. Ik had een korte aanpassingsperiode nodig. De automatismen zijn niet hetzelfde als in een R2,” vertelde Adrian. “Zeker omdat ik besefte dat ik een fout moest vermijden. Ik mocht deze wagen, die ik in de Condroz Rally ook zal besturen, niet beschadigen.”

Adrian, vijfde bij de start van de laatste proef, dacht dat hij zijn plaats in de Top 5 veilig had gesteld, want hij reed met een tiende van een seconde voorsprong op de WRC van Michaël Albert over de finish: “Maar, helaas, toen ik al thuis was, ontdekte ik dat ik een straftijd van tien seconden had gekregen wegens een valse start op de laatste proef. Ik heb mijn onboard-camera bekeken en, volgens mij, was er geen sprake van een valse start. Maar goed, het verandert niet veel. Ik ben tevreden over mijn prestatie wanneer ik zie wie voor me staat en wie achter ons eindigde in R5. Zeker omdat de weersomstandigheden erg lastig waren.”

Jean-Marc Valckenaere, de verantwoordelijke van Teamfloral die de Ford Fiesta R5 van Adrian Fernémont aan de start bracht, was eveneens erg tevreden over de prestatie van ‘zijn’ piloot: “Adrian heeft nog maar eens erg goed gereden. Hij werkte een foutloze wedstrijd af, ook al was het zijn eerste rally met een R5 in de regen. Het was niet evident, want hij had niet meer met de Fiesta R5 gereden sinds de Rally van Wallonië. Hij zal in de best mogelijke omstandigheden aan de start komen van de Condroz Rally. Dit is een goed weekend voor ons team, want Stijn Pacolet werd ook 4de in het Junior BRC met een van onze Ford Fiesta’s R2T en Alain Litt 16de met zijn Fiesta R5. En in Oostenrijk, in de Skoda Rallye Liezen, behaalde Bernd Casier een 2de plaats in het klassement van de Tour European Rally.”

Adrian Fernémont en Teamfloral heeft zijn blik nu gericht op de laatste manche van het Belgian Rally Championship. In de Condroz Rally zal Adrian opnieuw in zijn vertrouwde kleuren rijden: “Exact! Dit weekend hebben we de kleuren van Bruno Parmentier, de eigenaar van de auto die ons heeft geholpen om deze wedstrijd te kunnen rijden, behouden. Maar, binnen iets meer dan drie weken zal deze Fiesta weer de kleuren krijgen van in Namen. De Condroz Rally is ook een beetje ‘mijn’ rally. We zijn er meestal redelijk competitief. Het voordeel is dat ik die rally vorig jaar ook al met een R5 heb gereden. Ik weet wat me te wachten staat. Samen met Samuel Maillen is het onze ambitie om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Afspraak op de oevers van de Maas.”