Bezoek aan het Alfa Romeo-museum in Arese en het Ferrari-museum in Modena.

Onze aangename reis naar Milaan, in augustus 2017, werd natuurlijk gekoppeld aan het nuttige. Samen met mijn broer, Jan Wintein, zijn vriendin en ons gezin van 4 vlogen we naar Milaan.

De huurauto werd afgehaald op de luchthaven. Mijn broer koos voor een lichte camionette, een  Fiat Ducato  die plaats bood aan 7 mensen met hun bagage.

Een bezoek aan de Duomo in Milaan mocht niet ontbreken.

De straten rond de Duomo, alsook het plein ervoor, waren afgesloten met dranghekken. Zou hier een stoet passeren of was dit extra bewaking in deze tijden van terreur ? Er bleek een kardinaal overleden en de veiligheidsmaatregelen werden genomen nav de begrafenis. Ons bezoek aan de Duomo werd op die manier beperkt tot een kijkje nemen van op het dak. De Italianen ontdekten blijkbaar al het rustgevende van een daktuin.

Op ons programma stond natuurlijk ook een bezoek aan het Museo Storico Alfa Romeo in Arese. Dit museum werd recent vernieuwd. Via een tijdslijn toont ieder model dat Alfa Romeo op de voorgrond trad gedurende de geschiedenis.

De schoonheid van een auto kan je terugvinden in de concept cars.

Snelheid is een derde onderdeel van het museum. Gaande van de racers, hun auto’s en de technologie, over de moelijkheden en de tragedies bij het racen, sluit je dit bezoek in schoonheid af.

Onze derde dag begon aan het Ferrari-museum in Maranello. We kozen voor de daguitstap die ons ook nog naar het Museum Enzo Ferrari in Modena en het museum in het Huis van Pavarotti zou brengen.

Iedere deelnemer kreeg een paspoort en kon op die manier toegang krijgen tot de bus die de ganse dag tot onze beschikking bleef.

Het Ferrari-museum in Maranello biedt een overzicht van deze iconische auto’s. Wegdromen is toegestaan hier…

Het Museum over de oprichter Enzo Ferrari toonde een beeld van deze geniale ontdekker van droomwagens.

het Huis van Pavarotti was een aangename verrassing en gaf een inkijk in het leven van de zanger met zijn “geluksbrengende” witte zakdoek.

De culinaire geneugten van de Italiaanse keuken werden daarnaast zeker ook niet vergeten ! Een bezoek aan een Lambrusco-bottelarij werd gesmaakt door iedereen. Onze goed ingepakte flessen hebben de vliegreis naar België overleeft. Laat de kurken maar knallen op oudejaar 2017 !

Ook hier nog enkele foto’s van onze Italië-reis.

 

Kristien Wintein

10 augustus 2017