Politiezone Aalter – Knesselare kiest voor duurzaamheid met volledig elektrische BMW i3’s.

Knesselare kiest voor duurzaamheid met volledig elektrische BMW i3’s.

Voor de allereerste keer in België zal de lokale politie volledig elektrische BMW i3’s gebruiken als politievoertuigen.
De BMW i3, die in 2013 gelanceerd werd, kent een steeds groter wordend succes. Als eerste – specifiek in functie van zijn elektrische aandrijfmodus ontworpen – premium elektrische wagen, blijft de BMW i3 klanten winnen.
Wereldwijd hebben reeds verschillende politiezones gekozen voor duurzaamheid door BMW i3’s in te zetten in hun vloot (Los Angeles, Londen, Praag, Milaan, …). Het is echter de eerste keer dat ook Belgische gemeentes
deze 100% elektrische wagens in dienst nemen voor hun lokale politiezones.
Patrick Hoste, waarnemend burgemeester van Aalter, en Erné De Blaere, burgemeester van Knesselare, kregen de sleutels van de eerste twee van vijf bestelde voertuigen.
Deze wagens zullen worden ingezet in beide gemeentes. Patrick Hoste licht toe: “Onze gemeentes willen zo efficiënt mogelijk zijn op het vlak van preventie en interventie, met zoveel mogelijk respect voor het milieu. De BMW i3 is een
echte stadsauto, krachtig, lichtgewicht en stoot geen gram CO2 uit”. De burgemeester van Knesselare vult aan: “We hebben de wagens ook zelf geprobeerd, samen met de politieagenten die ze zullen gebruiken. Deze elektrisch wagen voldoet volledig aan onze verwachtingen.”


Emissievrij op interventie
De 100% elektrische BMW i3 kan zonder problemen 200 km afleggen met een volgeladen batterij, wat meer dan voldoende is voor interventies in de stad. Zijn bijzonder korte draaicirkel en de combinatie met zijn lichtheid maakt het mogelijk om zich makkelijk te verplaatsen tijdens interventies in de stad.
“We zien dat naast gewone consumenten ook steeds meer bedrijfsvloten BMW i3’s gebruiken voor hun verplaatsingen. Als u weet dat de gemiddelde auto in Europa maximaal 40 km aflegt per dag, dan is een rijbereik van 200 km méér dan voldoende. Niet alleen is de BMW i3 zelf volledig emissievrij, ook de fabriek in Leipzig (Duitsland) waar de wagen wordt geproduceerd, wordt uitsluitend aangedreven door elektriciteit uit windturbines. Zo blijft de hele keten zo neutraal mogelijk voor het milieu”, legt Thomas Heyens, BMW i manager bij BMW Belux, uit.
De politievoertuigen voor Aalter en Knesselare werden omgebouwd tot volwaardige politievoertuigen en werden afgeleverd via BMW concessie Le Couter in Tielt