VERKOOPSTRAT VAN ALPINE A110

Alpine is een iconische naam en Renault heeft hem recent weer tot leven gewekt. Na de verkoop van de beperkte reeks “Première Edition”, die in een mum van tijd was uitverkocht, is de serie-auto nu ook bij ons te bestellen.

In België zal de aanbevolen catalogusprijs voor de Alpine A110 “Première Edition” 58.800 euro bedragen, BTW inbegrepen. De koper zal daarbij kunnen genieten van een algemene waarborg van 3 jaar met een maximum van 100.000 km (gedurende de eerste 2 jaar is er geen kilometerbeperking).

2017 – Essais Presse ALPINE A110 dans la région d’Aix-en-Provence

We herinneren er u aan dat deze tweezits sportcoupé een centraal ingebouwde viercilinder krachtbron heeft van 185 kW/252 pk, die de achterwielen aandrijft via een zeventraps DCT-overbrenging van Getrag (met dubbele koppeling).

Dat is voldoende om deze lichtgewicht sportauto (1.080 kg voor de basisversie) een uitstekende vermogen/gewichtsverhouding mee te geven van 4,3 kg/pk , zodat hij in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h kan accelereren.

In eerste instantie werd de Première Edition van deze nieuwe Alpine A 110 gelanceerd eind vorig jaar. De auto was te bestellen via een speciale Alpine app en in luttele 5 dagen was de beperkte reeks van 1.955 exemplaren (het oorspronkelijke geboortejaar van Alpine) uitverkocht.

Deze Première is voorzien van een wel heel speciale uitrusting. Zo zijn er slechts 3 buitenkleuren (het gekende “Blue Alpine” blauw en daarnaast “Noir Profond” zwart en “Blanc Solaire” wit). Deze kleuren worden gepaard aan 18 duim grote, gesmede alu velgen van Fuchs met een diamantzwarte afwerking. Achter die velgen zorgt het hoogwaardige Brembo-remsysteem voor de nodige remkracht en het oor van de sportieve bestuurder wordt verwend met een actief uitlaatsysteem. Die bestuurder kan kiezen tussen drie rijmodi: Normal, Sport en Track.

2017 – Essais Presse ALPINE A110 dans la région d’Aix-en-Provence

Binnenin vinden we koolstofvezel accenten terug, sportpedalen in geborsteld aluminium en Sabelt kuipstoelen die met hun 13, 1 kg bijzonder licht zijn maar toch een opgevulde, lederen bekleding hebben. Op de middenconsole prijkt een Première Edition plaatje met vermelding van het serienummer, hier en daar valt je oog op tricolore (blauw/wit/rood) schildjes.

Wat connectiviteit betreft, heeft deze uitvoering een multimedia- en navigatiesysteem met een centraal aanraakscherm van 7 duim, een kaart voor heel Europa, Bluetooth-verbinding, 2 USB-poorten en, last but not least, Alpine MySpin (een smartphone verbinding/spiegeling die werkt voor zowel iOS van Apple als voor systemen die op Android draaien).

Via Alpine Telemetrics kunnen sportieve chauffeurs technische gegevens en rijprestaties opvragen en opslaan, de muziekliefhebber wordt verwend met een door de Franse audiospecialist Focal speciaal voor Alpine aangepast geluidssysteem.

De Alpine app blijft beschikbaar voor het reserveren van de Alpine A110 modellen  die in 2018 zullen geproduceerd worden, van zodra de levering van de Première Edition reeks is voltooid. De geïnteresseerde zal dan de keuze hebben tussen verschillende uitrustingsniveaus, terwijl hem daarnaast voldoende mogelijkheden worden aangereikt om zijn auto naar eigen goeddunken te personaliseren

2017 – Essais Presse ALPINE A110 dans la région d’Aix-en-Provence