96e autosalon van Brussel – het universele Salon

Van 12 tot 21 januari 2018 kunnen de liefhebbers van auto’s, moto’s en andere individuele en gedeelde vervoermiddelen weer terecht op de 96e editie van de Brussels Motor Show. FEBIAC, de organisator van het evenement, is meer dan ooit tot het uiterste gegaan om de Heizelpaleizen om te vormen tot een groots en uiterst populair evenement waar klein en groot zonder twijfel het vervoermiddel van zijn dromen vindt, of dat nu een, twee of vier wielen telt.
Door telkens weer nieuwe invalshoeken te zoeken, concepten bij te schaven en het aanbod uit te breiden blijven de organisatoren van de Brussels Motor Show jaar na jaar vooruitgang boeken, getuige daarvan het indrukwekkende succes van editie 2017 van het ‘kleine’ Salon. Niet minder dan 437.112 bezoekers zakten af naar de Heizel, goed voor een nieuw record voor de onpare jaren, en dat ondanks het feit dat het salon een dag minder geopend was. Dat heeft FEBIAC ertoe aangezet om voort te gaan op de weg die in 2015 werd ingeslagen en zijn befaamde Salon verder te laten evolueren.
Het vaste publiek van het grootste evenement in het Belgische salonseizoen mag tijdens de komende Brussels Motor Show dan ook heel wat nieuwigheden verwachten, te beginnen met een nieuwe vestiging van groepen van exposanten in hetzelfde tentoonstellingspaleis. Zo winnen de exposanten van de groep gemotoriseerde tweewielers aan oppervlakte aangezien ze verhuizen naar Paleizen 8 en 9 terwijl de auto’s Paleizen 1, 3, 4, 5, 6, 7, 11 en 12 in beslag nemen. Die acht paleizen zijn meer dan noodzakelijk om de auto-exposanten voldoende ruimte te geven, te meer omdat alle belangrijke merken op de Belgische markt present tekenden. Dat wordt wereldwijd een unicum vandaag de dag, een prestatie waar de Brussels Motor Show terecht trots op mag zijn.

Voor het eerst in zijn geschiedenis wijdt de Brussels Motor Show ook een volledig paleis aan oplossingen op het gebied van micromobiliteit en gedeelde mobiliteit. Deze thematentoonstelling in Paleis 10, #WeAreMobility gedoopt, is voor het grote publiek toegankelijk tijdens de vier laatste dagen van het salon, op 18, 19, 20 en 21 januari.
Andere nieuwigheden voor 2018 zijn onder meer de tentoonstelling over automobiele kunst en juwelen in Paleis 1, dat alle prestigeconstructeurs samenbrengt, evenals de bijzondere aandacht voor kinderen met gezinnen, die kunnen genieten van een grote ruimte in Paleis 4 en een Kids Tour, die zonder enige twijfel in de smaak zal vallen bij onze jongste bezoekers.

We geven ook nog mee dat de openingsuren van het salon verschillen naargelang de dag: in de week is het salon geopend van 11 tot 19 uur, in de weekends van 10 tot 19 uur. De drie traditionele nocturnes tot 22:00 uur blijven uiteraard op het programma op 12, 15 en 19 januari.
Bijkomende inlichtingen en online tickets: http://www.autosalon.be/