Indrukwekkend aantal Belgische premières op de Opel-stand in Brussel

  • Nieuwe Grandland X: SUV met aantrekkelijk samengaan van stijl en functionaliteit
  • Nieuwe Crossland X: SUV die afgestemd is op de stedelijke levensstijl
  • Nieuwe Insignia: vlaggenschip van Opel als elegante vijfdeurs Grand Sport, functionele Sports Tourer break of avontuurlijke Country Tourer
  • Nieuwe Insignia GSi: sportieve wagen voor kenners
  • Nieuwe Insignia Exclusive: doorgedreven personalisatie voor exclusieve wagen
  • Nieuwe Vivaro Combi+: comfortabele minibus tot negen personen
  • Nieuwe Vivaro Tourer: veelzijdige businesslounge
  • Nieuwe Vivaro Life concept: multifunctionele camper en vrijetijdswagen

 

“Het nieuwe motto van Opel – ‘De toekomst is voor iedereen’ – is een belofte en een verplichting. Dat is waar wij en onze producten voor staan. Onze Belgische premières op het Autosalon van Brussel tonen hoe we bij Opel innovatieve technologieën, die ingebouwd worden in stijlvolle en functionele auto’s, beschikbaar maken voor het grote publiek,” verklaart Sarah Timmermans, Managing Director van Opel Belgium. Sedert 1 augustus 2017 maakt Opel bovendien deel uit van Groupe PSA. Het bijhorende PACE!‑plan dat in november gelanceerd werd, zal de onderneming toelaten om uit te groeien tot een Europese kampioen. De bezoekers aan de stand van Opel op de 96ste editie van het Auto/Motor Salon van Brussel (12 tot 21 januari 2018) zullen reeds kunnen ervaren wat dat betekent. Opel stelt immers een plejade aan nieuwe modellen voor die nooit eerder op een Belgisch autosalon te zien waren.

 

De Crossland X en de Grandland X, die samen met de Mokka X het X-gamma uitmaken, zijn het antwoord van Opel op het sterk groeiende SUV-segment. De verschillende versies van de Insignia, het nieuwe vlaggenschip van Opel, maken de wagen meer dan ooit tot een waardige tegenstander, ook voor de modellen van premiummerken: naast de Grand Sport, de Sports Tourer en de Country Tourer, staat ook de sportieve GSi-versie op de stand. Een publiekstrekker wordt ongetwijfeld de Insignia Exclusive. Deze versie laat een zeer grote mate aan personalisatie toe, wat geïllustreerd wordt met de Insignia Eye: de buitenkleur van de wagen kan via een scan aangepast worden aan de kleur van de ogen. De Opel Vivaro – het bestverkopende commerciële voertuig van Opel – voegt een nieuw hoofdstuk toe met de veelzijdige personenversies Vivaro Combi+ en Vivaro Tourer. Terwijl de Combi+ ingezet kan worden als comfortabele minibus voor passagiers en gezin, laat de Tourer zich omvormen tot een kantoor op wielen. De nieuwigheden worden afgerond met de conceptversie van de Vivaro Life, de ideale camper en vrijetijdswagen. De stand met 31 wagens wordt verder aangevuld met attractieve uitvoeringen van KARL ROCKS, ADAM, Corsa, Astra, Cascada en Zafira.

 

Alle nieuwigheden en het uitgebreide modelaanbod van Opel zijn te bekijken in Paleis 5 op een stand van 2.180 m2, die uitgevoerd is contrasterende zwarte en betonlook met houtaccenten. Net als de voorbije jaren worden de medewerkers van Opel Belgium bijgestaan door 10 hostessen en 65 consulenten. Deze consulenten krijgen een intensieve training zodat ze bezoekers en potentiële klanten in detail kunnen informeren over het volledige Opel-gamma.

 

Opel Grandland X

 

Moderne, dynamische lijnen, een coole offroadlook en de typische hoge zitpositie met goede zichtbaarheid van een SUV, een uitgebreide waaier aan toptechnologieën en heel wat ruimte en comfort voor vijf passagiers: dit is de nieuwe Opel Grandland X. De ultramoderne rijhulpsystemen en comfortelementen in de Grandland X zijn eersteklas: de automatische cruisecontrol met voetgangersdetectie en automatische noodrem, waarschuwing voor slaperigheid van bestuurders, geavanceerde parkeerhulp en camera van 360° zijn maar enkele hoogtepunten in het aanbod. Opel houdt zich ook aan zijn engagement als leider in de verlichtingstechnologie en heeft de Grandland X uitgerust met heldere rijlichten, dankzij de adaptieve verlichting vooraan (AFL) met ledkoplampen. En de nieuwkomer staat het hele jaar door garant voor rijplezier op elk wegdek. Dat is onder andere te danken aan de optionele elektronische IntelliGrip-tractie (beschikbaar via het All Road pack) waardoor de tractie optimaal en het rijgedrag stabiel blijft, of de Grandland X nu op sneeuw, modder, zand of een nat wegdek rijdt. De ergonomische voorzetels met AGR-label (Duitse vereniging; Actie Gezonde Rug), het verwarmde stuur en de verwarmde voor- en achterzetels staan garant voor topcomfort. De achterklep die open en dicht gaat met een eenvoudige voetbeweging zorgt ervoor dat de bagageruimte gemakkelijk van buitenaf bereikbaar is. Typisch voor Opel: de bestuurders en passagiers van de Grandland X genieten van topconnectiviteit dankzij de IntelliLink-systemen van de jongste generatie en de persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst OnStar.

 

Opel Crossland X

 

De Opel Crossland X heeft het stoere design en de voordelen van een SUV en alle attributen die het stadsleven aangenamer maken. De veelzijdige stedelijke cross-over heeft een koffer van 520 liter, ook wanneer er vijf passagiers aan boord zijn. Geen enkele andere auto in dit segment doet beter. Verder heeft hij een verhoogde zitpositie, wat een uitstekend uitzicht biedt. Zowel de bestuurder als de copiloot halen voordeel uit de bekroonde ergonomische zetels met AGR‑label (Actie Gezonde Rug). Opel is de enige fabrikant die dergelijk comfort aanbiedt in dit segment (zowel in de Crossland X als in de Mokka X). De passagiers achterin kunnen hun zitpositie aanpassen door hun zetel over 150 millimeter naar achteren of naar voren te schuiven. Dat maakt de Crossland X nog veelzijdiger. Het nieuwe cross-overmodel van Opel is uitgerust met ultramoderne technologieën die het dagelijkse leven veiliger, eenvoudiger en aangenamer maken. Optionele innovatieve integrale ledkoplampen, head‑up display en panoramische achteruitrijcamera met geavanceerde parkeerhulp, een waarschuwing tegen een mogelijke aanrijding vooraan met voetgangersdetectie en automatische noodrem, een waarschuwing tegen het ongewild verlaten van de rijstrook, verkeersbordherkenning, een waarschuwing voor slaperigheid van bestuurders en een zijdelingse dodehoekwaarschuwing: het zijn maar enkele voorbeelden. De moderne IntelliLink-infotainmentsystemen staan garant voor uitmuntende digitale connectiviteit.

 

Opel Insignia Grand Sport

 

De nieuwe Opel Insignia Grand Sport heeft de sportieve elegantie van een grote coupé, is ronduit ruim en uiterst aangenaam om mee te rijden dankzij de nieuwe voertuigarchitectuur, en biedt toonaangevende veiligheids- en comfortopties zoals het een vlaggenschip betaamt. De Insignia van de tweede generatie imponeert niet alleen met zijn dynamische lijnen vanbuiten en rustgevende wellnesssfeer vanbinnen, maar biedt ook een grote waaier aan intelligente technologieën, van de trendsettende Opel IntelliLux LED Matrix koplampen en bijzonder geavanceerde vierwielaandrijving met koppelvectoring, tot ultramoderne rijhulpsystemen en verfijnde voorruitprojectie. Bovendien is de Insignia uitgerust met de kenmerkende eersteklasconnectiviteit van Opel op basis van smartphone-integratie. De nieuwe Insignia verbaast met hoge wendbaarheid en rijprecisie – de nieuwe generatie weegt in totaal tot 175 kilogram minder dan zijn voorganger – meer ruimte en een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding die de wagen meer dan ooit tot een waardige tegenstander maken, ook voor modellen van premiummerken.

 

Opel Insignia Sports Tourer

 

De Opel Insignia Sports Tourer bevindt zich in bijzonder goede vorm. Hij heeft een opwindend en sportief uiterlijk in combinatie met veel ruimte en biedt een toonaangevende veiligheidsuitrusting. De Insignia van de tweede generatie maakt indruk met zijn adem­benemende lijnen, zijn koffervolume dat werd uitgebreid tot 1.665 liter (ruim 130 liter meer dan het vorige model) en hoogtechnologische oplossingen die gaan van de trendsettende Opel IntelliLux LED® Matrix koplampen en ultramoderne rijhulpsystemen tot een cool head‑up display. Bovendien is de Insignia uitgerust met de kenmerkende eersteklas­connectiviteit van Opel op basis van smartphone-integratie. Het nieuwe vlaggenschip is ook de eerste Opel die beschikbaar is met een automatische achtversnellingsbak, een camera van 360° en intelligente vierwielaandrijving met koppelvectoring. De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer weegt tot 200 kilogram minder dan zijn voorganger, afhankelijk van de motor en uitrusting. Dat is vooral mogelijk door het gebruik van lichte materialen en een efficiënte ruimtebenutting. Samen met de lagere zitpositie van de bestuurder levert dat een merkbaar betere rijdynamiek op: nooit eerder was een grote break uit Rüsselsheim zo behendig.

 

Opel Insignia Country Tourer

 

De nieuwe Opel Insignia Country Tourer is een ander topmodel in de Insignia-familie, die de show steelt met zijn eigen speciale, stoere charme, mede dankzij zijn stijlvolle uiterlijk. De zilverkleurige beschermplaat vooraan helpt de auto visueel naar beneden te trekken om het stevige postuur te benadrukken. De geprofileerde, zwarte, beschermende bekleding op het onderste deel van het koetswerk en de wielkasten versterken de stoere looks. Ook de achterkant hint naar avontuur, bijvoorbeeld met de zilverkleurige bescherm­plaat en dubbele uitlaatpijpen die de bredere indruk versterken. Een extra bodemspeling van 20 millimeter samen met de vierwielaandrijving met Twinster-koppelvectoring op sommige varianten en de nieuwe achterophanging met vijf ophangpunten komen tegemoet aan de wens om het asfalt achter zich te laten. Net als zijn ‘stalgenoot’, de GSi, zal de Country Tourer ook verkrijgbaar zijn met de nieuwe topdieselmotor 2.0 BiTurbo. Zoals het een stoere allrounder betaamt, is de nieuwe Insignia Country Tourer vooral uitermate praktisch, mede dankzij een optionele sensorgestuurde achterklep, standaard dakrails en een uitgebreid gamma aan ultramoderne rijhulpsystemen, connectiviteitsmogelijkheden en comfortopties.

 

Opel Insignia GSi

 

Scherper, preciezer en efficiënter. De nieuwe Opel Insignia GSi is een sportieve wagen – als vijfdeurs of break – voor wie van iets bijzonders houdt. Deze auto werd speciaal ontworpen voor de bestuurder, en verzekert maximaal rijplezier op alle soorten wegen. Het standaard zeer dynamisch ingestelde FlexRide-chassis past zich in een fractie van een seconde aan al naargelang de rijstijl en de wegomstandigheden. De intelligente vierwielaandrijving met koppelvectoring is uniek in dit segment. Met die technologie reageert de nieuwe Opel Insignia GSi nog directer en preciezer op stuurcommando’s, biedt hij een ongeëvenaarde tractie en uitstekende zijdelingse grip voor maximum stabiliteit. De nieuwe automatische achtversnellingsbak kan worden bediend via peddels aan het stuur voor een nog actievere rijervaring. Bovendien is de GSi ook verkrijgbaar met Opels nieuwe topdieselmotor, de 2,0-liter BiTurbo. De nieuw ontworpen motor levert 154 kW/210 pk bij 4.000 t/min en een sterk koppel van 480 Nm vanaf 1.500 t/min, dankzij de sequentiële tweetrapsturbolader. Typisch voor de nieuwe generatie van de Insignia is de combinatie van een licht design, een laag zwaartepunt en het vermogen van een 2,0‑liter turbomotor dankzij de vermelde dieselmotor en de 2.0 turbobenzinemotor met directe inspuiting met 191 kW/260 pk. Dergelijke interne waarden verdienen een bijzonder exterieur. Met grote verchroomde luchtinlaten vooraan en een fraaie achterpartij met spoiler voor de nodige neerwaartse druk op de achteras zijn de looks van de GSi perfect afgestemd op zijn sportieve prestaties. De met leder beklede, geïntegreerde sportzetels met AGR-label (speciaal ontwikkeld voor de GSi), het lederen sportstuur en de aluminium pedalen zorgen voor de finishing touch.

 

Opel Insignia Exclusive

 

Met het Exclusive-personalisatieconcept kiezen Insignia-klanten precies de kleur die ze willen. Momenteel zijn er 15 kleuren beschikbaar naast het gebruikelijke kleurenportfolio. De komende maanden zal Opel een onbeperkt keuzeaanbod lanceren. De kleur van de ogen van de dochter of assorti met de oldtimer die al in de garage staat te wachten: al die kleuren kunnen binnenkort dienen als staal voor de eigen, individuele lakkleur van de klant. Verder kan er gekozen worden voor specifieke lichtmetalen velgen. De Exclusive-lijn wordt binnenkort ook uitgebreid met een nog groter aanbod aan lederen interieuropties en decoratieve designelementen. Het resultaat: unieke auto’s, volledig afgestemd op de smaak van de klant.

 

Opel Vivaro Combi+

 

Terwijl de Opel Vivaro Combi zijn nut voor het praktische vervoer tot negen personen heeft bewezen, bijvoorbeeld naar het werk, is de nieuwe Combi+ een comfortabele minibus voor passagiers en gezin. De bestuurder kan genieten van het comfort dat zijn zetel met zes verstelmogelijkheden, lendensteun en armsteun biedt, terwijl hij alles onder controle houdt met het standaard lederen stuurwiel. De twee passagiers vooraan zitten in mooi afgelijnde zetels. De achterste zetelrijen worden standaard geleverd met armsteunen, de tweede en derde rij kunnen zonder enig gereedschap volledig worden verwijderd, en de derde rij kan ook 180 graden worden neergeklapt. De volledig beklede voertuigzijden, de elektrisch bedienbare ruiten en de optionele vloerbekleding dragen bij tot de knusse sfeer. De Combi+ kan ook worden besteld met een tweede schuifdeur voor comfortabeler in- en uitstappen. De handmatig geregelde airconditioning voor de bestuurder/passagier vooraan en de ruimte voor de inzittenden garandeert constant behaaglijke temperaturen in het volledige voertuig.

 

Opel Vivaro Tourer

 

De nieuwe Opel Vivaro Tourer heeft de perfecte adelbrieven voor een zakelijke en recreatieve lounge dankzij de talrijke configuratiemogelijkheden van zijn interieur. De tweede zetelrij van drie individuele zetels is standaard gemonteerd op een railsysteem in de veelzijdige VIP-bus. Voor een makkelijkere toegang tot de derde zetelrij, die ook op een railsysteem is gemonteerd, kunnen de buitenste zetels van de tweede rij met behulp van de Easy Entry-functie eenvoudig naar voren worden geklapt. Diegenen die de Vivaro Tourer willen gebruiken als een moderne vergaderzaal op wielen kunnen de zetels op de tweede rij 180 graden draaien en zo een aangename vergadersfeer creëren. Laptops en andere mobiele toestellen kunnen eenvoudig worden aangesloten via twee USB-poorten en een 220 V-aansluiting (tot 300 W) in de tweede zetelrij. Het volledige interieur is standaard bekleed om de juiste atmosfeer te verzekeren. Elders biedt de led‑plafondverlichting gezellig licht in het duister, zorgt de automatische airconditioning vooraan en de handmatige airco achteraan voor aangename temperaturen en wordt de privacy door de standaard donkergetinte achterruiten gewaarborgd.

 

Opel Vivaro Life concept

 

De nieuwe Vivaro Life is de ideale camper en recreatief voertuig. Eigenaars kunnen eropuit trekken en van een langere pauze genieten waar en wanneer ze maar willen – zelfs als dit onderweg overnachten betekent. Dankzij zijn slimme en flexibele uitrusting is de Vivaro Life perfect geschikt voor een langere kampeervakantie of een spontane weekendtrip. Standaard draaibare individuele zetels op de tweede rij en een verstelbare, op rails gemonteerde zetelbank met een ingenieus mechanisme dat de bank tot een bed omvormt op de derde rij: in een oogwenk wordt de lifestylebus een knusse, uiterst comfortabele slaapplek. Opties zijn onder meer extra donker getinte ruiten, een klaptafel tussen de tweede en derde rij, en een hulpverwarming die aangename temperaturen garandeert, ook tijdens de wintermaanden. De Vivaro Life is binnenin volledig bekleed en heeft ledverlichting in het dak voor een gezellige sfeer in het donker. Laptops en andere mobiele toestellen kunnen eenvoudig worden aangesloten via de twee USB-poorten en een 220 V-aansluiting in de passagiersruimte. Airconditioning/automatische klimaat­regeling, een parkeerhulp en vele andere functies zijn eveneens inbegrepen in de standaardversie.