Niels Reynvoet domineert in Haspengouw 10 snelste tijden en bonuspunten

De openingsmanche van het Pirelli Junior BRC werd verreden op de snelle en droge klassementsproeven van de Rally van Haspengouw. Op de 12 chronoritten stond er geen maat op Niels Reynvoet en Willem Verbeke.

Voor de start van de wedstrijd, besliste ook Grégoire Munster om zich in te schrijven in het Pirelli Junior BRC. “In laatste instantie vonden we een Opel Adam R2, meer bepaald de auto van Blaise, zodat ik kon deelnemen in het Pirelli Junior BRC. We hebben ook de inschrijving betaald, want ik rijd met een Luxemburgse licentie. Maar, ik had nog geen meter met de Adam R2 gereden, dus op de eerste proef was het nog een beetje zoeken. Helaas ging op de tweede proef de alternator stuk. Ik kreeg een alarm, deed een reset van de wagen in de hoop dat de storing weg zou zijn, maar toen kreeg ik de motor niet meer aan de praat…”

Op de eerste proef toonde Niels Reynvoet zich meteen de snelste. De 26-jarige uit Nazareth controleerde de wedstrijd van start tot finish en reed 10 snelste tijden, goed voor evenveel bonuspunten.
“Het ging inderdaad erg goed, al moest ik in het begin een beetje wennen aan de Pirelli’s, waar ik voor de eerste keer mee reed,” aldus Reynvoet, die enkel in het slot van de tweede ronde even in de problemen kwam. “De koppeling lekte, waardoor we de auto in versnelling moesten starten. Dat was lastig in de hergroepering, maar we bereikten het servicepark probleemloos. Deze overwinning is een opsteker, maar toch starten we niet in Spa. Onze volgende afspraak is de TAC Rally in Tielt.”

Routinier Canal-Roblès was in elk geval onder de indruk van de chrono’s van de ex-wielrenner met zijn Ford Fiesta EcoBoost: “Ik denk dat de R2’s fel geëvolueerd zijn. Die jonge gasten gaan hard. Ik kan de tijden van Niels niet evenaren…”

Thibaud Mazuin eindigde op een mooie tweede plaats bij zijn debuut in Haspengouw, met de Skoda Fabia R2. Stijn Pacolet werd in eigen streek derde met zijn Ford Fiesta EcoBoost R2 Junior. “Voor alle duidelijkheid: wij rijden niet met een ‘full spec’ R2, maar met de Cup-versie van 155 pk. We kunnen op deze snelle proeven onmogelijk rivaliseren met de tijden van de EcoBoost van Niels,” verduidelijkte Stijn.

Naast prachtige horloges van Rodania, mochten Niels Reynvoet en Willem Verbeke ook 4 banden van Pirelli in ontvangst nemen na deze overwinning. Voor Thibaud Mazuin waren er 2 nieuwe Pirelli’s en voor Stijn Pacolet één band van de Italiaanse fabrikant.

Stand na 1 van 9: 1. N. Reynvoet 20 punten; 2. T. Mazuin 8; 3. S. Pacolet 6; G. Munster (LUX) 0