Alpine Centers openen deuren in België en Luxemburg

Na de introductie van de gelimiteerde Alpine A110 Première Edition in maart 2017 en de lancering van de nieuwe serieversies A110 Pure en A110 Légende is nu het Belux-dealernetwerk operationeel.

Op 19 april opent het eerste Alpine Center in België zijn deuren. Alpine Centre Brussels is gelegen aan de bekende “Auto Boulevard” aan de Leuvensesteenweg in Zaventem. Een week later, op 26 april, is het de beurt aan Alpine Antwerpen en Alpine Luxemburg.

Onvervalste klantervaring

Alle vestigingen opereren onafhankelijk van het Renault dealernetwerk en garanderen de onvervalste klantervaring die van Alpine verwacht wordt. De Alpine Centers zijn ontworpen om kenners en nieuwe klanten samen te brengen om hun passie voor het historische sportwagenmerk te delen. Het interieurdesign van de gastvrije showrooms ademt de kenmerkende Alpine sfeer dankzij het gebruik van authentieke materialen en details in ‘Blue Alpine’.

Bezoekers zullen onthaald worden door een Alpine-adviseur, die als rol heeft klanten te begeleiden doorheen het aankooptraject, en hun passie voor Alpine te delen door hen de gloriemomenten uit de geschiedenis van het merk te laten ontdekken of herontdekken.

Alpine A110

De gelimiteerde oplage “Première Edition” van 1.955 auto’s is sinds lang uitverkocht. Ondertussen stelde Alpine in maart op het autosalon in Genève twee nieuwe versies voor.

Het Pure-model is de A110 in zijn lichtste en meest bestuurdergerichte vorm. Hij is voorbestemd om zijn dagen door te brengen op bochtige bergwegen en behoudt de minimalistische, maar hoogwaardige benadering van de Première Edition.

De Légende-versie voegt meer raffinement en verfijning toe voor dagelijks gebruik of langeafstandsritten. De standaarduitrusting omvat zesvoudig verstelbare, erg lichte Sabelt-zetels, een volledig lederen bekleding en glanzende sierlijsten in koolstofvezel voor het interieur.

Beide versies delen dezelfde aluminiumstructuur, dezelfde centraal gemonteerde 1.8-motor met 252 pk, gekoppeld aan een DCT-transmissie met natte koppeling en zeven verhoudingen, en dezelfde ‘double wishbone’-ophanging voor- en achteraan.

Lijst en adressen van de Alpine-centers:

LOCATIES

ADRESSEN ALPINE-CENTERS

 Antwerpen 

 Noorderlaan 89

2030 ANTWERPEN

Brussel

Leuvensesteenweg 400

1930 ZAVENTEM

Groothertogdom Luxemburg

Rue Robert Stumper 2

2557 LUXEMBURG