“Een prachtige week met twee teams”

Joachim Wagemans – TER2 Series

Rallye d’Antibes – Côte d’Azur

“Een prachtige week met twee teams”

De tweede wedstrijd van de Tour European Rally 2018 werd in Zuid-Frankrijk verreden. Joachim Wagemans keek uit naar zijn derde Rallye d’Antibes – Côte d’Azur, zeker na zijn overtuigende zege in TER2 in Transilvanië. Ook in Antibes was de 23-jarige piloot uit Kapellen de beste in het TER2-klassement.

Joachim Wagemans werd in Zuid-Frankrijk opnieuw genavigeerd door Diederik Pattyn, want François Geerlandt was aan het werk in de Sezoensrally als copiloot van Didier Duquesne. Het was de eerste keer dat Diederik opnieuw de nota’s las voor Joachim Wagemans, na hun sortie in de WK Rally van Frankrijk 2013. Het werd een bijzonder gezellig weerzien. Er werd bovendien nog een tweede wagen technisch bijgestaan door het team van Joachim Wagemans, meer bepaald de BMW van Danny Kerckhof en Kristof Dejonghe, die derde werden in Historic. De beide teams beleefden een prachtige en vooral gezellige week in Zuid-Frankrijk.

Vanaf de shakedown besefte Joachim Wagemans dat het een lastig weekend zou worden.
“In TER2 rijden we met DMack-banden, terwijl de Fransen van de Peugeot 208 Cup, waar ik twee jaar in gereden heb, op andere banden rijden,” vertelt Joachim. “Ik had hoge verwachtingen, want in Roemenië functioneerden onze banden uitstekend, maar het type asfalt in Zuid-Frankrijk is compleet anders. We vonden niet de juiste afstelling om de banden goed te laten werken. Onze concurrent in de TER2 Cup, Grigor Grigorov, had dezelfde reactie.”

Joachim wilde zich graag meten met de Franse Peugeot-rijders, maar de context was niet vergelijkbaar. Bovendien verloor hij meteen 2 minuten op de tweede klassementsproef. “We kregen een erg hoog startnummer, nr. 87, waardoor we in het begin van de wedstrijd al meteen 2 minuten aan de broek kregen door een veel te trage normtijd omdat een proef werd geannuleerd. Ik was wel duidelijk sneller dan onze concurrent in TER2, dus heb ik gewoon gereden om onze tweede overwinning in TER2 veilig te stellen. Meer zat er niet in,” vertelt Joachim, die 32ste algemeen werd.

De volgende grote afspraak voor de 23-jarige piloot uit Kapellen is de Renties Ypres Rally, de derde manche van de Tour European Rally, eind juni in Ieper.