Al vier gelukkig eigenaars van de nieuwe Ford GT in de BeLux

– Na de levering van een tweede Belgische Ford GT en het tweede Luxemburgse exemplaar eerder deze week komt de teller voor de BeLux op vier te staan voor het Ford Performance-model bij uitstek. Dat bewijst nog maar eens de passie van autokopers in onze markt voor sportieve wagens, een voorliefde die ook waar te nemen valt bij
de verkoop van Ford ST- en RS-modellen en de Ford Mustang.


Na de aflevering in Waver van de hemelsblauwe Ford GT van Loïc Deman in maart van dit jaar, was het even wachten voor de volgende eigenaars om hun nieuwe autodroom in ontvangst te kunnen nemen.
Vanaf eind mei ging het snel en kwamen er 3 Ford GT’s bij in de BeLux markt. Eerst was er de witte Ford GT voor Paul Wengler, eigenaar van de FordStore ‘Grand Garage Paul Wengler’ in Ettelbrück, die de wagen aan zijn uitgebreide Ford Performance collectie (waaronder een Ford GT 2004 en een replica van de Le Mans-winnende ‘Ickx’ Ford GT) kon toevoegen.
Op dinsdag 12 juni volgde de tweede Ford GT voor een Belgische klant, die koos voor thuislevering. En woensdag 13 juni werd een tweede Ford GT afgeleverd in Luxemburg, opnieuw bij FordStore ‘Grand Garage Paul Wengler’ in Ettelbrück. Beide eigenaars wensen anoniem te blijven


Ford GT – de legende
Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de legendarische 1-2-3 overwinning van de Ford GT40 tijdens de 24 uren van Le Mans in 1966 onthulde Ford in 2016 de nieuwe Ford GT, die meteen ook zijn klasse won in de etmaalrace. Deze derde incarnatie van de Ford GT (na de originele GT40 en de 2004 GT) schopt het meteen tot publiekslieveling met de tot de verbeelding sprekende lijnen van zijn volledig in koolstofvezel opgetrokken koetswerk en zijn 655 pk sterke 3.5 liter V6 twin-turbo EcoBoost.
Fans van de Ford GT worden komend weekend op hun wenken bediend. Tijdens de 24 uren van Le Mans zal het Ford Chip Ganassi Racing team immers alles op alles zetten om de klasse-overwinning in het WEC tijdens de 6 uren van Spa-Francorchamps eerder dit jaar over te doen.