Alfa Romeo ‘Best of Show’ op 68e Pebble Beach Concours d’Elegance

Op de editie van 2018 van het Concours d’Elegance op Pebble Beach werd het felbegeerde gouden lintje voor ‘Best of Show’-auto aangebracht op het fantastische diepblauwe koetswerk van een Alfa Romeo 8C 2900B Touring berlinetta uit 1937. Dit Italiaanse meesterwerk liet op de achttiende fairway van de Pebble Beach Golf Links in Californië 209 andere wagens uit 17 landen achter zich. Voor de wagen werd verkozen tot ‘Best of Show’ zegevierde hij ook binnen zijn eigen klasse door twee andere grote awards in de wacht te slepen: de ‘Charles A. Chayne Trophy’ en de ‘J. B. & Dorothy Nethercutt Most Elegant Closed Car’.

De auto, die in 1938 voor het eerst werd voorgesteld op het autosalon van Berlijn, verschilt van de latere 8C 2900B Touring-modellen door zijn steiler rooster en ontbrekende treeplanken. Hij werd recent volledig gerestaureerd met zijn oorspronkelijke specificaties.

Dit is de derde keer in de geschiedenis van Pebble Beach dat het merk Alfa Romeo de prijs voor ‘Best of Show’ binnenhaalde, telkens met het 8C 2900B-model met Touring-koetswerk: de eerste keer in 1988 met een Spider-versie en vervolgens in 2008 met een coupé.

Concours-voorzitter Sandra Button: “Deze Alfa Romeo 8C 2900B Touring heeft alles wat je verlangt van een wagen — snelheid, stijl en, eerlijk, sexappeal.” “De styling van de Touring is gewoon magisch, en hij maakt bovendien het juiste geluid!”