Productie van Ford GT verlengd !!

Productie van Ford GT verlengd om aan uitzonderlijke vraag
te voldoen.
 Ford zal ongeveer 1.350 exemplaren van zijn supersportwagen Ford GT bouwen omdat de vraag zes keer hoger ligt dan het aanbod
 Aanvraagvenster Ford GT vanaf 8 november gedurende een maand opnieuw geopend
 Nieuwe Ford GT Heritage Edition viert de vijftigste verjaardag van de Ford GT40 die in 1968 en 1969 zegevierde op Le Mans, met een beperkte reeks uitgevoerd in de racekleuren van
Gulf Oil
Sint-Agatha-Berchem, 18 oktober 2018 – Ford Motor Company heeft vandaag aangekondigd dat de productie van de ultraperformante Ford GT met ongeveer twee jaar zal worden verlengd om aan de overweldigende vraag te kunnen voldoen.
De constructeur zal daardoor wereldwijd zo’n 1.350 Fords GT leveren aan zijn klanten. Vanaf 8 november zal Ford het aanvraagvenster gedurende een maand heropenen voor klanten die hopen deel te worden van de selecte groep van GT-eigenaars.
Potentiële eigenaars zullen hun aanvragen kunnen indienen op FordGT.com en de geselecteerde aanvragers zullen samenwerken met de Ford GT Concierge Service om een gepersonaliseerde aankoopervaring te verzekeren.
De respons op onze Ford GT is ongezien en de vraag ligt ruim zes keer hoger dan het aanbod,” verklaarde Hermann Salenbauch, directeur van Ford Performance. Door de productie van de Ford GT korte tijd te verlengen, kunnen we de exclusiviteit van deze ultraverleidelijke supersportwagen blijven verzekeren, terwijl we toch meer klanten eigenaar kunnen maken bovenop de tachtig Ford GT-eigenaars in Europa die hun gepersonaliseerde auto reeds hebben ontvangen.
Ford had eerder aangekondigd 1.000 exemplaren te zullen bouwen over een periode van vier jaar. De productie van de Ford GT – aangedreven door een 3.5 V6 EcoBoost-motor met dubbele turbo en voorzien van een architectuur in koolstofvezel, een actieve aerodynamica en een topsnelheid van 347 km/u – is in december 2016 van start gegaan.
De onderneming heeft onlangs ook de nieuwe Ford GT Heritage Edition aangekondigd als een eerbetoon aan de vijftigste verjaardag van de Ford GT40, die in 1968 en 1969 zegevierde in Le Mans. Deze speciale reeks onderscheidt zich door de unieke racekenmerken van Gulf Oil, inclusief de tweekleurige lak in Heritage blue en Heritage Orange.
Geselecteerde aanvragers in Europa zullen hun Ford GT in de kalenderjaren 2020 tot 2022 in ontvangst kunnen nemen.