Ook federale politie kiest voor motoren van BMW Motorrad.

De motorfiets wordt altijd maar belangrijker voor snelle politie-interventies. Daarom bevestigt na de lokale politie en de militaire politie nu ook de federale politie zijn voorkeur voor BMW Motorrad. Die levert vandaag 29 BMW R 1200 RTs, als onderdeel van een raamcontract dat loopt tot 2021. Daardoor kunnen ze voor hun nieuwe bestellingen voortaan ook rekenen op de krachtigere BMW R 1250 RT (143Nm, 136pk). Daar bovenop kiest de politie na een vergelijkende studie voor de oranje systeemhelm van BMW Motorrad.

 

Ombouw op politie-maat.

BMW R 1200 RT for the Belgian Federal Police (10/2018)

De federale politie deed via een tender een oproep naar een nieuwe motorfiets. Daar kwam de BMW R 1200 RT (125Nm, 125pk) als beste uit. De nieuwe motorfietsen zijn heel duidelijk te herkennen aan de extra fluorescerende onderdelen, die de zichtbaarheid en dus veiligheid van de bestuurders vergroot. Zo zijn er vooraan en achteraan grote fluo-oranje reflectoren aangebracht en ook op de zijkant is er aan extra zichtbaarheid in het donker gedacht door het witte vak rond het letterwoord ‘politie’ ook een fluo sticker mee te geven. Verder is ook alle nodige toebehoren voor politionele diensten ingebouwd, van opzichtige blauwe zwaailichten en sirene tot krachtige communicatiemodule.

 

“In het drukke verkeer van vandaag is een snelle interventie dikwijls van levensbelang. Wij willen ervoor zorgen dat onze Belgische politiediensten dit met een krachtige en comfortabele motor kunnen doen, die ook nog eens bijdraagt aan de veiligheid van de bestuurders,” zegt Marc De Groof, Algemeen Directeur van BMW Motorrad Belux. “In totaal zijn er vandaag reeds zo’n 54 BMW R 1200 RTs opgeleverd. Ook de politie zal echter de overstap maken naar de BMW R 1250 RT met BMW shiftcam technologie. Na de technische ombouw hopen we de eerste van die reeks te kunnen leveren in februari.”

 

Ook helmen van BMW Motorrad.

BMW Motorrad System helmet for the Belgian Police (10/2018)

De logistieke directie van de politie heeft in oktober ook zijn keuze bevestigd voor de BMW Motorrad Systemhelm, om zo alle federale, lokale en militaire politiediensten van een nieuwe motorhelm te kunnen voorzien. Deze helmen van de nieuwste generatie voorzien onze ordediensten van een grotere zichtbaarheid dankzij de felle oranje kleur. Ze zullen uitgerust worden met een geïntegreerd audiosysteem en wegen slechts 1,580kg. Deze helmen zullen geleverd worden vanaf begin 2019.

 

“Veiligheid is van het grootste belang voor motorrijders en onze helmen worden dan ook aan heel strenge tests en vereisten onderwerpen om hun gebruikers een maximale bescherming te bieden. We zijn dan ook heel blij dat de BMW Motorrad Systemhelm weerhouden is door de politiediensten. Dat bevestigt het vertrouwen in onze motorhelmen,” voegt Marc De Groof toe.