PJM Cracco met een Skoda Fabia R5

“Om progressie te blijven maken”
  Twee wedstrijden, twee keer uitzicht op de top 5 en twee ongelukkige opgaves na mechanische pech. Het zat Pieter-Jan Michiel Cracco dit jaar nog niet mee. Om daar verandering in te brengen, stapt de 23-jarige piloot vanaf de Rally van Wallonië over naar een Skoda Fabia R5 geprepareerd door BMA. 

“De teleurstelling na de TAC Rally was enorm groot, maar deze beslissing heeft niet enkel daarmee te maken. Ik wil als piloot blijven groeien. Ik denk dat een Skoda Fabia R5, die zijn betrouwbaarheid al voldoende heeft bewezen, me meer mogelijkheden zal bieden om de stap richting kopgroep te zetten. Afgelopen weekend had ik het gevoel in de TAC Rally dat ik het maximum uit de Fiesta R5 had gehaald, maar toch was onze chrono niet geweldig. Ik denk dat ik met een Skoda Fabia R5 minder moet forceren om snelle tijden te rijden. Met een Fabia R5 kan ik progressie blijven maken,” vertelt Pieter-Jan Michiel Cracco, die een van de dagen een gloednieuwe Skoda Fabia R5 ter beschikking krijgt bij BMA.

“Als we met een Skoda gaan rijden, dan is BMA, het team van Bernard Munster, een logische keuze, gelet op hun ervaring met de Fabia R5. Vanaf de Rally van Wallonië zal ik met een nieuw exemplaar rijden. Let wel, het is een versie 2019, dus niet de nieuwe evolutie. Ik wil immers zonder druk verder blijven leren, als voorbereiding op 2020. Ik zal zeker niet vanaf de eerste wedstrijd met de Skoda Fabia R5 vooraan meedraaien, want elke wagen heeft zijn karakter en weggedrag. Ik ben realistisch. Ik zal de Skoda eerst moeten ontdekken voor ik kan aanvallen. Onze ambitie is progressie maken en de kloof met de rijders voor ons verkleinen, zonder enige prestatiedruk. Mijn vader zal trouwens gewoon met zijn Ford Fiesta R5 blijven rijden,” besluit Pieter-Jan Michiel Cracco, die de bekende kleuren van Jobfixers verdedigt.