Stéphane Lémeret in een Alpine GT4 met de “Wereldkampioenen”

Na zijn dubbele overwinning in de Alpine Cup vorig jaar in Spa, versterkt Stéphane Lémeret dit seizoen het team CMR (winnaar van het wereldkampioenschap GT4 in Bahrein in 2018) met als doel de titel van het Franse Kampioenschap GT4. Eerste wedstrijd dit weekend in Nogaro.

Na zijn opvallende prestatie in Spa waar hij de Alpine A110 « Cup » ontdekte, zet Stéphane Lémeret nu een stapje hoger met het team CMR met wie hij het hele Franse kampioenschap FFSA GT zal rijden aan het stuur van de GT4 versie van de Alpine. Zijn teamgenoot is één van de twee winnaars van het wereldkampioenschap GT4 2018, de jonge Fransman Pierre-Alexandre Jean die in Bahrein de overwinning binnenhaalde met de Alpine van CMR (Classic and Modern Racing).

« Dit is een geweldige kans om revanche te nemen na 2015 », verheugt Stéphane zich. « Toen was het Frans kampioenschap nog een GT3 competitie en stond ik praktisch het hele seizoen aan de leiding van het klassement tot ik mechanische pech kreeg met mijn Italiaanse wagen in de laatste wedstrijd. Toen CMR (dat opgericht werd op basis van mijn team van 2015) voorstelde om terug samen met hen en Pierre-Alexandre in zee te gaan, heb ik geen moment geaarzeld. Wij maken duidelijk deel uit van de favorieten en het doel is dan ook om de titel binnen te halen. »

Met een startveld van 48 GT4 vanaf het eerste weekend zal het echter geen gemakkelijke taak worden voor het Frans-Belgisch duo.

« Het Frans kampioenschap is vergelijkbaar met het Europese kampioenschap GT4 en de strijd belooft dus bikkelhard te worden. Maar het team heeft vorig jaar al in Frankrijk en in Europa gewonnen met de Alpine GT4 en heeft de wereldbeker gewonnen eind vorig jaar. Ze behoren dus tot de beste teams, net als de Alpine A110 één van de betere GT4 is dankzij een uitstekend basisconcept en zijn laag gewicht. Daarnaast is mijn teamgenoot, ondanks zijn jonge leeftijd van 18 jaar, één van de referenties van de categorie. Ik heb er alle vertrouwen in ook al is een tegenslag, en dus puntenverlies, altijd mogelijk met 48 auto’s op de piste. »

Na Nogaro, gaat het seizoen van Stéphane Lémeret verder in Pau, Lédenon, Spa-Francorchamps in het voorprogramma van de 24U, Magny-Cours en Le Castellet.

« Het seizoen begint dus met voor mij twee minder bekende circuits », verduidelijkt Stéphane. «Ik zal dus eerder afwachtend zijn voor deze afspraken maar vanaf Lédenon, de testbasis voor het CMR team (Alès), zal het plankgas zijn ! », lacht de Belgische piloot.