Een nieuwe kans Rally van Wallonië – 26-28 april

De Rally van Wallonië is dit weekend toe aan zijn 36ste editie. Voor enkele jongeren van het Pirelli Junior BRC is deze vierde wedstrijd van het kampioenschap een nieuwe kans, nadat ze in de vorige wedstrijd in de fout gingen. Daarbij denken we in de eerste plaats aan Grégoire Munster, die erg hard van de baan ging in de TAC Rally, maar ook aan Gilles Pyck, die een quasi zekere overwinning liet liggen door een foute inschatting. In elk geval zullen de jongeren stevige concurrentie krijgen op de snelle klassementsproeven in de omgeving van Namen.

Ook na zijn sortie aan hoge snelheid in de TAC Rally, komt Grégoire Munster aan de start van de Rally van Wallonië als leider in de tussenstand van het Pirelli Junior BRC. Munster is de logische topfavoriet, al zal hij deze keer vooral mentaal moeten bewijzen dat de crash geen invloed heeft op zijn snelheid. Gilles Pyck was in Tielt ook bijzonder snel, maar de streekrijder liet zich in de slotfase verrassen. De Peugeot-rijder wil zijn mooie prestatie bevestigen. Ook Thibauld Mazuin wil voor eigen publiek belangrijke punten scoren, net als Tobias Brüls, terwijl Glenn Snaet zijn tweede plaats wil bevestigen of zelfs verbeteren. Valentin Vertommen wil op de snelle proeven mikken op een podium bij de jongeren. 

Hoe dan ook krijgen de Juniors stevige concurrentie in RC4, onder andere van Jean-Louis Boesmans, Steven Dolfen, die bij zijn comeback het Criterium won in Tielt, en Guillaume Dilley, die voor de gelegenheid een stap terug zet van een R5 naar een snelle voortrekker, waarmee hij destijds zijn talent showde. Drie snelle kerels die de ideale referentie vormen voor de jonge talenten van het Pirelli Junior BRC. 

Tussenstand (3/9) : 1. G. Munster 43; 2. G. Snaet 15; 3. Th. Mazuin & T. Brüls; 5. J. Wagemans 10; 6. A. Molle 8; 7. G. Pyck 7; 8. V. Vertommen 5; 9. Charles Munster 2…