Rally van Wervik 2019

Alhoewel, we vanaf 1974 reeds, de “rallywereld” volgen, in de Vlaanders en ver daarbuiten, waren we nog nooit naar Wervik afgezakt. Weet niet waarom . Maar ook dit “gat in onze cultuur” werd bij deze opgevuld.

Het werd een eerder korte verplaatsing. Maarlang genoeg om vast te stellen dat er daar een mooi deelnemersveld aan de start stond. Zelfs BRC organisatoren zouden er warm van worden. Veel heeft natuurlijk te maken met de nabijheid van Ypres Rally. Wervik is namelijk een ideale voorbereiding of test parkoers voor de deelnemers en hun machines.

De winst was dit jaar voor Sebastien Bedoret in zijn fabrieks Skoda, die in de laatste proef de winst “cadeau” kreeg van Vincent Verscheuren. Die zich met de Godrive Skoda, in de laatste proef op een zeldzaam foutje liet betrappen. Freddy Loix werd mooi derde en toonde zo nog best in vorm te zijn. Dat belooft in Ypres veel goeds. In de Historics was Didier Van Wijn sberghe aan de winst met zijn Celica. Eindelijk beschikt de Toyota over de nodige betrouwbaarheid en zal dus ook voor de Historics een te duchten tegenstander kunnen zijn.

Wij wandelden even door het service park en brachten volgende sfeerbeelden mee:

Alain Mervilde