Topaffiche met internationale uitstraling

7 klassementsproeven en start op de Markt in Oudenaarde

De 5deeditie van de Aarova Shortrally kan rekenen op een prachtige affiche. Voor de eerste keer noteren we meer dan 100 deelnemers. Zij zullen zaterdagavond vanaf 19h30 voorgesteld worden op de Markt van Oudenaarde, waar de feestavond vanaf 17h begint met een Apero. Na de signeersessie blijven de auto’s op de Markt in het gesloten wagenpark, terwijl DJ Zohra de sfeer zal verzorgen. Zondagochtend wacht de deelnemers een wedstrijd met 7 klassementsproeven: vier keer de gekende proef De Bruwaan (8,91 km), afgewisseld met drie passages op het nieuwe parcours in Kruisem (10,33 km), van 9h40 tot 17h10. 

De drie winnaars aan de start
De drie vorige winnaars zijn allemaal van de partij. Chris Van Woensel, winnaar van de eerste editie in 2015, start met een Porsche 997 GT3. Hij neemt het bij de GT’s op tegen Patrick Snijers, die vorig weekend pech had in Roeselare, Jochen Claerhout en vooral lokale held Tim Van Parijs. Die is extra gemotiveerd voor zijn thuiswedstrijd.
“De klassementsproef van Kruisem heeft een paar lange rechte stukken, waar we het vermogen van de Porsche kunnen benutten. Ik heb al tegen Kurt, mijn navigator, gezegd dat we voluit zullen gaan voor een dichte ereplaats,” lachte de Porsche-rijder op de persvoorstelling bij Eat@12.

Verschueren versus Tsjoen
Maar, de favorieten moeten we eerder zoeken tussen de R5-rijders. Te beginnen met tweevoudig winnaar (2016 en 2018) Vincent Verschueren, die voor eigen publiek wil schitteren met de Fabia R5 van GoDrive: “Deze wedstrijd blijft speciaal voor ons, want veel vrienden en supporters komen langs en we maken er met zijn allen een gezellig weekend van,” vertelt Vincent Verschueren. 
“De gezelligheid en het plezier komen op de eerste plaats,” bevestigt Pieter Tsjoen, die start met zijn Skoda Fabia R5 Evo. “Het pure resultaat is van ondergeschikt belang. Het is wel fantastisch dat we voor de eerste keer te gast zijn op de Markt.”
Niels Reynvoet start ook met zijn vertrouwde Fabia R5 in zijn streekrally, net als Fred Miclotte, die de Fabia R5 Evo zal besturen waarmee S√©bastien Bedoret vorig weekend de Omloop van Vlaanderen won. De overige Skoda Fabia’s R5 zijn in handen van Steven Vergalle, Philip Eggermont en Jean-Baptiste Broekaert, die net als vorig jaar voor eigen publiek met een topwagen zal rijden. 
Geoffrey Vander Schelden kiest voor een Ford Fiesta R5 uit de ateliers van Hans Weijs Motorsport. Het Nederlandse team zet bovendien twee Volkswagen Polo’s R5 in voor Jan de Winkel en Bas van Kamperdijk. De twee Nederlanders komen testen voor de Hellendoorn Rally. 
En dat is nog niet alles, want er staan nog toppers aan de start die het spektakel zullen verzorgen, zoals Paul Lietaer met zijn Ford Escort Cosworth en Stephan Hermann met zijn Fiat Punto.

Waze en shuttles
Het feestweekend in Oudenaarde gaat vrijdagavond al van start met een After Work georganiseerd door Rallydream in de VIP-tent in de Pruimelstraat. Daar wordt het weekend ook afgesloten met een After Rally Partij zondagavond. 

Wie makkelijk de weg naar een van de parkings wil vinden, navigeert best via Waze, waarin het parcours ingetekend zal zijn. Voor de fans worden bovendien gratis shuttles ingezet naar de verschillende publiekszones.