Ford Fiesta SportTrophy

Beklim de Ladder of Opportunity

Zoals al eerder aangekondigd, lanceert Teamfloral samen met M-sport in 2020 opnieuw een promotieformule voor jonge rallyrijders. Meer nog, het is een heuse Ladder of Opportunity, zowel voor jonge, onervaren debutanten als voor piloten met meer rallyervaring. Het ultieme doel is jongeren een instapformule bieden om hun eerste stappen te zetten in de rallysport, om het vak te leren van ervaren coaches, om uiteindelijk te schitteren in het Belgisch kampioenschap en door te stoten naar het Junior WRC! Wie stapt in de voetsporen van Thierry Neuville, die ook zijn eerste sporen als rallyrijder verdiende aan het stuur van een Ford Fiesta.

Ford Fiesta Junior academy

Voor echte nieuwelingen biedt de Ford Fiesta junior academy een betaalbare instapformule aan, verreden in vijf regionale eendagsrally’s (VAS-ASAF). Deze instapklasse is bestemd voor jongeren van 18 tot 30 jaar. Er zal gereden worden met Ford Fiesta’s R2T Junior. Deze wagen in klasse Rally 5 puurt 150 pk uit zijn driecilinder turbo van 999 cc.
“We kiezen bewust voor een arrive&drive formule, zodat jongeren niet moeten investeren in een serviceteam en in materiaal. Ze kunnen zich puur op het rijden concentreren,” vertelt Jens Vanoverschelde, de coördinator. “We zetten maximaal 5 Fiesta’s in en de nadruk in deze Junior academy ligt op begeleiding en coaching, zodat de jonge talenten snel de knepen van het vak leren. Een professionele omkadering, met de nodige media-aandacht, is de belangrijkste troef van de Ford Fiesta Junior academy.”
Inschrijven voor de Ford Fiesta Junior academy kost voor vijf wedstrijden 34.500 euro exclusief BTW, alles inbegrepen.

Ford Fiesta SportTrophy 2020

In het BRC worden vijf Ford Fiesta’s R2T Junior (Rally 5) en vijf Ford Fiesta’s R2T (Rally 4) ingezet in de Ford Fiesta SportTrophy. Ook deze formule is een “arrive&drive”, alles inbegrepen, gespreid over vijf manches van het Belgian Rally Championship: TAC Rally, Rally van Wallonië, Sezoensrally, ConXioN Omloop van Vlaanderen en East Belgian Rally.
De Ford Fiesta SportTrophy is dus toegankelijk voor de twee versies van de Fiesta, de R2T Junior en de R2T (200 pk, driecilinder turbo van 999 cc, Reiger verstelbare schokdempers, Sadev sequentiële vijfbak). Met beide wagens kunnen de deelnemers ook punten scoren in het Junior Belgian Rally Championship.

“Het grote voordeel van de Ford Fiesta SportTrophy is de omkadering, want de deelnemers kunnen genieten van de centraal georganiseerde communicatie via foto’s, persberichten, berichten op sociale media en gegarandeerde aandacht in de TV-samenvattingen,” vertelt Jens Vanoverschelde, coordinator van de FFST. “Er is ook geen betere manier om je talent te bewijzen dan concurrenten met gelijke wapens te verslaan. Rijders met minder ervaring kunnen opteren voor de Fiesta Rally 5 of men kan meteen instappen in een “full spec” Ford Fiesta R2T. De laureaat van de Ford Fiesta SportTrophy 2020 krijgt, in samenwerking met M-Sport, een budget van 30.000 euro om deel te nemen aan het Junior WRC!”
De prijzen om deel te nemen aan de BRC Ford Fiesta SportTrophy: 44.500 euro excl. BTW voor de Ford Fiesta R2T Junior – 59.500 euro excl. BTW voor de Ford Fiesta R2T.

aanvraag via mail : jens@teamfloral.be