Met ambitie naar Belcar.

Vandaag werd te Maldegem in de gebouwen van DCT Cars, het nieuwe Belcar team van “Totaal Plan” boven de doopvont gehouden. Dat ze ondanks hun prille start niet zonder ambitie het Belcar seizoen willen aanvatten, mag blijken uit de keuze van racewagen en de manier waarop ze zich op het avontuur hebben voorbereid.

Teamleider en eerste piloot Mario Martlé, benadrukte in een korte inleiding, hun ambitie om met de Lamborghini Super Trofeo, meteen voor het klassement te rijden. Ze hebben zich in ieder geval geen moeite gespaard om sedert september toen de bolide in België “landde” met de nodige ernst voor te bereiden op het komende raceseizoen. Zo werd de welbekende Jeffrey Van Hooydonck, aangesproken om de drivings skills op een professioneel niveau te krijgen. Want, toegegeven de piloten komen niet onbeslagen aan de start, maar het niveau van de Belcar is dermate hoog, dat enige bijscholing nooit misstaat. Ondertussen werd de bolide in de, moet gezegd, opvallende en zeer geslaagde ” Totaal Plan” kleuren gezet. Lamborghini spreekt zo al tot de verbeelding, maar de bijzondere “wrapping” , een ontwerp van Phil Verheyen, zal zeker opgemerkt worden op de circuits van Zolder en Franchorchamps. Wij van Autoliefhebbers zullen piloten: Mario Martlé , Kenneth Linthout en Tom Goegebeur graag volgen in het komende Belcar seizoen 2020.

Mario Martlé , Kenneth Linthout en Jeffey van Hooydonck

Belcar kalender 2020

25-26 april (DTM Circuit Zolder – 2 x 120 min)
27-28 juni (Spa-Francorchamps – 1 x 180 min)
8-9 augustus (Circuit Zolder – 24 Hours of Zolder)
5-6 september (DTM Assen – 2 x 60 min)
3-4 oktober (American Festival Circuit Zolder – 180 min)

Tijdens de voorstelling van de superbe race bolide konden wij ondertussen ook een aantal Lamborghini’s en andere supercars bewonderen, één van de specialiteiten van adviesbureau Totaal Plan. Terwijl ook DCT cars een ruime keuze in de aanbieding heeft. Getuige de beelden.

Alain Mervilde 02.02.2020