ALPINE F1 TEAM GEEFT STARTSCHOT VOOR SEIZOEN 2021

Het Alpine F1 Team heeft vandaag de strategische visie voorgesteld voor zijn F1-engagement vanaf seizoen 2021 in het Wereldkampioenschap Formule 1 van de FIA.
• De A521 werd getooid in de historische competitiekleuren van Alpine: blauw, wit en rood, tevens de kleuren van de Franse en Britse vlag.
• Esteban Ocon debuteerde in de nieuwe teamkleuren.
• Davide Brivio, de nieuwe competitiedirecteur, was aanwezig naast Laurent Rossi,
algemeen directeur van Alpine, en Marcin Budkowski, uitvoerend directeur.
• Guanyu Zhou behoudt in 2021 zijn rol van testpiloot van de renstal.
• Het Alpine F1 Team benadrukte ook de steun van zijn partners: BP Castrol, MAPFRE,
DuPont, Microsoft, EURODATACAR, Bell & Ross, le coq sportif en RCI Banque, en niet te vergeten zijn belangrijke partners en technische leveranciers.
Het Alpine F1 Team heeft vandaag officieel een nieuw tijdperk ingeluid met de virtuele lancering van zijn eerste seizoen in het Wereldkampioenschap Formule 1 van de FIA.
De eenzitter van dit jaar, die A521 werd gedoopt, meet zich een schitterende combinatie van blauw, wit en rood aan die het competitie-erfgoed van Alpine huldigt. De wagen zal worden aangedreven door de Renault E-Tech 20B-motor, een 1.6 V6-motor, ontworpen en ontwikkeld in Viry-Châtillon, waar de Franse constructeur zijn F1-activiteiten al vijfenveertig jaar ononderbroken beheert.
De A521 is een evolutie van de R.S.20 die in het seizoen 2020 werd ingezet. Conform de gewijzigde regels, die tijdens de pandemie vorig jaar werden vastgelegd, werden de voornaamste
structuurelementen van de A521 overgenomen van de bolide van vorig jaar. Alle andere onderdelen werden echter ontwikkeld en verbeterd, met name aan de achterzijde, waar nieuwe aerodynamische beperkingen werden opgelegd door de FIA.
Luca De Meo, algemeen directeur van Groupe Renault: “Het is een waar genoegen om de krachtige en bruisende naam van Alpine op een Formule 1-wagen te zien. Nieuwe kleuren, een nieuwe
omkadering, ambitieuze plannen: Alpine neemt een nieuwe start, die toch voortbouwt op veertig jaar geschiedenis. We zullen de Alpine-waarden – authenticiteit, elegantie en durf – verenigen met onze expertise op het vlak van engineering en onderstellen. Mooier dan dit wordt het niet in de Formule 1.
We nemen het op tegen de grootste namen om het publiek van enthousiaste liefhebbers spectaculaire races te bieden. Ik kan bijna niet wachten tot het seizoen begint.”
De eerste eenzitter van het Alpine F1 Team wordt toevertrouwd aan Esteban Ocon en Fernando Alonso. Na een pauze van twee jaar maakt Fernando zijn comeback in de Formule 1 bij de renstal
waarmee hij in 2005 en 2006 zijn twee wereldtitels F1 won.
Esteban begint zijn tweede jaar bij het team en zal voortbouwen op zijn mooie seizoen 2020, waarbij hij zijn eerste podiumplaats in de Formule 1 behaalde in de Grote Prijs van Sakhir 2020. De
vierentwintigjarige Fransman begint aan zijn vierde volledige seizoen in de discipline sinds zijn debuut in augustus 2016.
Het team wordt voortaan geleid door een nieuw trio, bestaande uit Laurent Rossi, algemeen directeur van Alpine, Marcin Budkowski, uitvoerend directeur, en Davide Brivio, Racing Director. Pat Fry en Rémi Taffin blijven respectievelijk Technisch Directeur Chassis en Technisch Directeur Motor.

Guanyu Zhou, lid van de Alpine Academy, behoudt zijn functie van testpiloot in het team terwijl hij met UNI-Virtuosi deelneemt aan het FIA-kampioenschap Formule 2.
De eerste F1-bolide van het Alpine F1 Team rijdt morgen in de handen van Esteban Ocon zijn eerste rondjes ter gelegenheid van een promotionele draaidag in Silverstone, twee weken voor de officiële preseizoenstests worden gereden op het internationale circuit van Bahrein.
Laurent Rossi: “We zijn trots dat we vandaag de allereerste Formule 1-bolide van het Alpine F1 Team mogen voorstellen voor seizoen 2021. Dit is een belangrijke stap voor Alpine, dat zich als innovatieve vaandeldrager van Groupe Renault positioneert. Alpine hoort uiteraard thuis in de F1-wereld van hoge eisen, prestige en topprestaties en we kijken uit naar de start van de A521 met onze piloten, tweevoudig Wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso en Esteban Ocon. Dit jaar hebben we een duidelijk doel voor ogen: doorgaan op ons elan van vorig jaar en strijden voor podiumplaatsen. Onze langetermijnvisie is om de naam Alpine op de hoogste trede van het podium te zien in de F1. De competitie zit ons in het bloed en de tijd is rijp om de kleuren van Alpine te verdedigen in de Formule 1, nog steeds de ultiemediscipline van de autosport.
Esteban Ocon: “Ik kijk er echt naar uit om het seizoen te starten met de A521 in Bahrein. Het was een lange en intense winter, met veel voorbereidingen. Het team en ik zijn klaar voor het komende jaar. Ik ben dol op de nieuwe kleuren van Alpine en ben als Fransman erg trots de Franse vlag op de wagen te mogen dragen. Ik voel me beter voorbereid dan vorig jaar, wat logisch is aangezien ik in 2020 een volledig seizoen heb gereden. Ik wil voortgaan op mijn niveau van eind vorig jaar en zie geen enkele reden waarom dat niet zou lukken. Het zal fantastisch zijn om samen te werken met Fernando, een piloot die ik bewonder en een persoon die me al heel lang inspireert. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken en om er samen voor te zorgen dat het team zijn doelstelling bereikt.”
Fernando Alonso: “Ik ben erg blij dat ik terug ben in de Formule 1 en deel mag uitmaken van het volgende hoofdstuk van het Alpine F1 Team in deze discipline. Ik heb hard gewerkt om de draad weer op te pikken en ben van plan om van meet af aan te vallen. Voor het eerst met deze bolide rijden, zal een spannend moment zijn en ik hoop dat onze twee vestigingen van dit moment kunnen genieten. We hebben een fantastisch team en moeten samen met Esteban de inspanningen van vorig jaar bestendigen en resultaten behalen. We weten dat het seizoen enorm competitief zal worden, maar we zijn klaar voor de uitdaging. De auto ziet er geweldig uit en ik heb uitstekende herinneringen aan mijn
tijd als nieuwkomer in de Formule 1.”
Guanyu Zhou: “Ik ben heel blij dat ik opnieuw testpiloot van het team ben, terwijl ik mijn derde jaar bij de Alpine Academy begin. Het is mijn tweede seizoen in deze functie, nadat ik in 2019
ontwikkelingspiloot van de renstal was. Dat biedt me de kans om bij te dragen tot de vooruitgang van het team en geeft me een uiterst waardevolle ervaring op mijn weg naar de F1. Met deze functie kan ik de renstal overal bijstaan waar ik kan, zowel op de circuits als in de simulator van Enstone. Het team heeft me zijn vertrouwen gegeven en daar wil ik hen voor bedanken door het hele jaar lang bij te dragen tot de ontwikkeling van de wagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait