RENAULT SPORT CARS WORDT ALPINE CARS

  • anaf 1 mei 2021 verandert Renault Sport Cars in Alpine Cars
  • De knowhow en passie van de teams uit Les Ulis blijven centraal staan in de strategie van Alpine

Vanaf 1mei 2021 wordt Renault Sport Cars, waarvan de vestiging in Les Ulis gevestigd is, Alpine Cars.

De naamswijziging van deze entiteit die gewijd is aan de ontwikkeling van de sportieve modellen van Renault Group kadert in de oprichting van de Business Unit Alpine.

“In het kader van de reorganisatie van Renault Group per merk is het essentieel dat de verschillende entiteiten van de Business Unit elk de naam Alpine dragen en de waarden en ambities van het merk belichamen. Alpine wil een premium sportmerk worden dat tot de voorhoede van innovatie en technologie behoort. Door zijn expertise en ervaring in sportwagens is Alpine Cars een belangrijke troef voor het behalen van onze doelstellingen. ” Laurent Rossi, CEO van Alpine.

Deze naamswijziging symboliseert de nieuwe dynamiek die de site van Les Ulis al uitstraalt met de ontwikkeling van het toekomstige 100% elektrische Alpine-gamma en de technische uitwisselingen met de teams van Alpine Racing.

De knowhow en passie van de teams die emblematische modellen voortbrachten zoals R5 Turbo, Clio V6, Mégane R.S. Trophy en de nieuwe Alpine A110 zijn belangrijke troeven. Parallel met de ontwikkeling van het nieuwe Alpine-gamma zullen de bestaande teams de ondersteuning blijven verzekeren bij de R.S.-klanten en het net.

Door Alpine Cars te worden, engageren de teams zich voor een nieuwe dynamiek, boordevol projecten die worden uitgevoerd in samenwerking met de teams van Alpine Racing en alle afdelingen van Renault Group. Het is een zeer uitdagende periode voor onze ingenieurs.” legt Robert Bonetto uit, directeur Product- en engineeringprestaties, Alpine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait