Ford Introduces ‘Bad-Ass’ Ranger Raptor Special Edition

  • De nieuwe Ranger Raptor Special Edition-versie van Ford’s best presterende, zwaarste pick-up is voorzien van unieke racestreepstickers, matzwarte bekleding en rode interieurhoogtepunten
  • Exclusieve, beperkte pick-up sterren in nieuwe “The Good, The Bad and the Bad-RSE” film, die zijn “bad-ass” karakter en off-road bekwaamheid demonstreert op een Spaghetti Western filmset
  • Ranger Raptor Special Edition arriveert vanaf oktober 2021 bij Europese Ford-dealers; volgt de MS-RT, Stormtrak en Wolftrak serie om de best verkochte Ranger line-up verder uit te breiden

DUNTON, VK, 25 mei 2021 – De Ranger Raptor – de zwaarste, best presterende variant van Europa’s best verkochte pick-up – is nog wenselijker geworden toen Ford vandaag het nieuwe Ranger Raptor Special Edition-model onthulde.

De nieuwe Ranger Raptor Special Edition is in beperkte aantallen gebouwd om exclusiviteit te garanderen en verbetert het indrukwekkende exterieur en premium interieur van de volbloed pick-up met extra stylingaccenten, waaronder gedurfde racestrepen en opvallende rode details.

Het limited edition model behoort tot de helden van “The Good, the Bad and the Bad-RSE” – een nieuwe Spaghetti Western film genre-geïnspireerde actiefilm die vandaag is uitgebracht door Ford. De film toont de nieuw verbeterde stijl en hoge snelheid van Ranger Raptor Special Edition in geschikte off-road scenario’s naast andere onderscheidende Ranger-modellen, waaronder de nieuwe Wolftrak- en Stormtrak-varianten en de rally-geïnspireerde Ranger MS-RT.

De Ranger Raptor is ontwikkeld door Ford Performance als het ultieme Ranger-model en beschikt over een ultrasterk chassis, op maat gemaakte ophanging en banden, en een krachtige EcoBlue-diesel aandrijflijn om de spannende buitenlevensstijl van echte off-road liefhebbers te ondersteunen.

“De nieuwe Ranger Raptor Special Edition voegt nog meer dramatische stijl toe aan onze ‘bad-ass’ truck, met unieke exterieuraccenten en cabineverbeteringen die onze off-road performance pick-up nog onderscheidender en wenselijker maken,” aldus Stefan Muenzinger, manager, Ford Performance, Ford of Europe. “De hoofdrol in zijn eigen Spaghetti Western-film is de perfecte manier om de stijl en off-road mogelijkheden van Ranger Raptor Special Edition te demonstreren.”

Ranger Raptor Special Edition bereikt vanaf oktober dit jaar Ford-dealers in Europa.

Head-turning weg aanwezigheid

Met een keuze uit gedurfde Performance Blue, Conquer Grey en Frozen White lakafwerkingen, voegt de nieuwe Ranger Raptor Special Edition twee matzwarte racestrepen – omzoomd met rode contrastlijnen – toe aan de motorkap, het dak, de zijkanten van het onderlichaam, de achtervleugels en de achterklep om het krachtige karakter van de pick-up verder te benadrukken.

Als aanvulling op de kenmerkende racestrepen zijn de voorste trekhaken in het rood afgewerkt, terwijl de uitlopende wielkasten, voor- en achterbumpers, deurklinken en kenmerkende Ford-reliëfroosters een matzwarte afwerking hebben om een nog imposantere uitstraling te creëren dan de grijze exterieurdetails van de standaard Raptor.

In het dubbele cabine-interieur van de Ranger Raptor Special Edition wordt een nog sportiever, op maat gemaakt gevoel geleverd met rode stiksels voor het stuur, het instrumentenpaneel en de deurkaarten. Standaard hoognerf lederen stoelen zijn ontworpen om comfortabel en ondersteunend te zijn, of het nu gaat om ruw terrein of een gladde snelweg, en een Speciaal Edition-only Raceway Grey instrumentenpaneel voegt verdere exclusiviteit toe.

Het Special Edition-model behoudt het unieke Ford Performance-chassis van Ranger Raptor. De Ranger Raptor is geoptimaliseerd voor off-road rijden met hoge snelheid waar de regelgeving en omstandigheden dit toelaten, en beschikt over een 150 mm breder spoor en een 51 mm hogere rijhoogte dan Ranger XLT voor een grotere off-road capaciteit.

De op maat gemaakte ophanging maakt gebruik van aluminium dubbele draagarmen aan de voorkant en een multi-link achterarchitectuur, waaronder FOX-schokdempers met Position Sensitive Damping die dempingskrachten matigen als reactie op veranderende rijscenario’s. General Grabber AT3 all-terrain banden bieden maximale grip op losse oppervlakken.

Ranger Raptor Special Edition wordt aangedreven door Ford’s 213 PS 2.0-liter EcoBlue Bi-turbo dieselmotor die 500 Nm koppel ontwikkelt, 1 rijden in een responsieve 10-traps automatische versnellingsbak gedeeld met de Ford Mustang sportwagen. Ranger Raptor’s unieke Terrain Management System stelt bestuurders in staat om een breed scala aan terrein- en rijscenario’s aan te pakken, waaronder Baja Mode – vernoemd naar de beroemde Baja 1000-woestijnrally – voor optimale off-road prestaties. 2

In Ford’s nieuwe “The Good, the Bad and the Bad-RSE” film, 3 de Ranger Raptor Special Edition ontwijkt vijandige bandieten in een stad in Wild West-stijl, geholpen door collega Ranger-modellen. Met meerdere verwijzingen naar iconische westerse films, werd de film opgenomen op een echte Spaghetti Western-film die zich afspeelt in Spanje, en volgt de sprongen en power-slides van de originele lanceringsvideovan Ranger Raptor , die sindsdien meer dan vijf miljoen keer is bekeken. 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait