Alle wereldtoppers aan de start in Ieper

Fantastisch en gevarieerd startveld van 108 teams

Een mooiere affiche kon de 56ste editie van de Renties Ypres Rally Belgium niet wensen. De eerste Belgische manche van het FIA World Rally Championship presenteert een schitterend startveld van 108 teams, waaronder alle wereldtoppers die de strijd aan moeten gaan met de lokale favorieten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe.

Het peloton wordt aangevoerd door de 10 P1 WRC’s, de wagens van de topklasse in het Wereldkampioenschap. Zevenvoudig Wereldkampioen Sébastien Ogier zal, als leider in de tussenstand van het kampioenschap, het parcours openen met zijn Toyota Yaris WRC. Vice-Wereldkampioen Elfyn Evans is ook een serieuze kanshebber bij Toyota, dat met Kalle Rovanperä ook de jongste winnaar van een WK-manche in zijn rangen heeft. De vierde Yaris WRC is in handen van Takamoto Katsuta, de Japanner die steeds beter zijn draai vindt in het WRC.

Vanzelfsprekend mogen we Sébastien Ogier vooraan verwachten, maar in Ieper start onze landgenoot Thierry Neuville, samen met Martijn Wydaeghe, als topfavoriet. Neuville heeft immers als enige al ervaring op snelheid met zijn i20 Coupe WRC op deze proeven. Craig Breen, de winnaar van de editie 2019, zal ook erg snel zijn met de derde Hyundai i20 Coupe WRC, terwijl Ott Tänak zijn pechreeks wil doen vergeten. Een vierde Hyundai i20 Coupe WRC is in handen van Pierre-Louis Loubet.

M-Sport geeft Nordist Adrien Fourmaux, genavigeerd door onze landgenoot Renaud Jamoul, een kans in de Ford Fiesta RS WRC. Op asfalt en bijna voor eigen publiek mogen we snelle tijden verwachten van het Franse talent. Gus Greensmith zal de andere Ford Fiesta RS WRC bemannen.

In WRC2 krijgen we het debuut van de nieuwe Hyundai i20 Rally2, ingezet door Oliver Solberg en regerend WRC3-kampioen Jari Huttunen. Teemu Suninen en Tom Kristensson verdedigen de kleuren van Ford, terwijl Nikolay Gryazin voor spektakel zal zorgen met zijn Volkswagen Polo GTI R5.

Zij moeten uitkijken voor de snelste WRC3-rijders, waaronder enkele van onze landgenoten uit het Belgisch kampioenschap. Denk maar aan kampioenschapsleider Ghislain de Mevius, Sébastien Bedoret, PJM Cracco en Cédric De Cecco, allemaal met Skoda Fabia’s R5, aan Grégoire Munster met zijn Hyundai i20 R5, aan Vincent Verschueren en Pieter Tsjoen met hun Volkswagen Polo’s GTI R5, aan Bernd Casier en Maxime Potty met hun Ford Fiesta’s Mk2 en aan Davy Vanneste en Kris Princen met hun Citroën C3 R5’s, waarbij we zeker titelverdediger Adrien Fernémont niet uit het oog mogen verliezen.

En dat is nog maar een deel van de toppers die aan de start staan in deze historische editie van de Renties Ypres Rally Belgium, waarover later meer.

Kortom, de Renties Ypres Rally belooft spanning en spektakel vanaf de eerste klassementsproef vrijdagmiddag 13 augustus tot de finish op het circuit van Spa-Francorchamps op zondag 15 augustus.

DEELNEMERSLIJST 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *