Citroën C3: de perfecte build voor Rally2

Aan de leiding van de WRC3 met Yohan Rossel en de ERC met Alexey Lukyanuk, en momenteel tweede in de WRC 2 met Mads Østberg, heeft de Citroën C3 Rally2 zich onmiskenbaar gevestigd als de benchmark in zijn klasse. De nieuwste toevoeging aan de Citroën Racing-folder behoort ook tot de koplopers in verschillende nationale kampioenschappen met de prestaties van #C3Rally2Family-coureurs in Europa en Latijns-Amerika. Leidinggevend in de WRC3 met Yohan Rossel en de ERC met Alexey Lukyanuk, en momenteel tweede in de WRC 2 met Mads Østberg, de Citroën C3 Rally2 heeft zich onmiskenbaar gevestigd als de benchmark in zijn klasse. De nieuwste toevoeging aan de Citroën Racing-fold behoort ook tot de koplopers in verschillende nationale kampioenschappen met de prestaties van #C3Rally2Family-coureurs in Europa en Latijns-Amerika.

  • Ontwikkeld met de deskundige kennis en techniek van de technici van Citroën Racing, onderscheidde de C3 Rally2 zich snel van de rest met eersteklas prestaties op alle oppervlakken. Door deel te nemen aan de WRC2, hebben Mads Østberg en Torstein Eriksen een goede start van het seizoen gemaakt in het hoogste niveau van de Rally2-categorie. De C3 Rally2-crew, winnaars in Kroatië tijdens hun eerste rally van het seizoen, maakte de perfecte start van hun titelverdediging. Consequent op het podium, of het nu op de veeleisende etappes van Portugal en Sardinië of de ultrasnelle wegen van Estland is, Mads Østberg en Torstein Eriksen staan ​​halverwege het seizoen op de tweede plaats in het WRC2-klassement, slechts drie punten achter de leiders.

 

  • In de WRC3 verspilden Yohan Rossel en Alexandre Coria geen tijd om zichzelf te vestigen als de te kloppen mannen na het winnen van de openingsronde van het seizoen in de Rallye Monte-Carlo. Met het volste vertrouwen in de C3 Rally2, hebben Rossel en Coria met succes de lastige onverharde wegen in Kroatië en Portugal overwonnen om twee opeenvolgende podiumplaatsen te claimen voordat ze begin juni op Sardinië terugkeerden naar winnende wegen. Met meer dan 15 punten voorsprong op hun naaste uitdagers in de WRC3, heeft de C3 Rally2-crew medio augustus hun voorsprong verdedigd tijdens de Ypres Rally Belgium.

 

  • Regerend Europees kampioen met de C3 Rally2, probeert Alexey Lukyanuk zijn titel te verdedigen in een zeer zwaar omstreden kampioenschap. De Russische coureur stuurde samen met bijrijder Alexey Arnautov een duidelijk statement naar zijn rivalen toen hij de overwinning opeiste in de openingsronde van het seizoen op de ongebruikelijke wegen van Polen. Consistent en snel in zijn C3 Rally2 voert Lukyanuk de ERC-ranglijst aan na de eerste drie rally’s van het seizoen.

 

  • Terwijl de C3 Rally2 zijn status als een van de toonaangevende modellen op internationaal niveau heeft verzekerd, heeft de ‘bestseller’ van het racegamma voor klanten van Citroën Racing ook een sterke reputatie opgebouwd in de nationale kampioenschappen. Terug in het Franse rallykampioenschap voor een volledig programma met de C3 Rally2, behaalde Eric Camilli de overwinning in de Rallye du Rouergue om de leiding in het kampioenschap te pakken. Camilli nam het aan de top over van Yoann Bonato, winnaar van de eerste twee ronden in Le Touquet en in de Vogezen met de C3 Rally2. William Wagner toonde ook een sterk tempo in de C3 Rally2 toen hij de laatste podiumplaats pakte in de Rally du Rouergue.
  • In Spanje lijkt Jan Solans een stevige kanshebber voor de titel in het Superkampioenschap van Spanje met de C3 Rally2 na het winnen van de Rallye Tierras Altas de Lorca. Aan de andere kant van de Alpen won Damiano De Tommaso de legendarische Targa Florio in zijn C3 Rally2 in het Italiaanse Tarmac Rally Championship. Naast zijn WRC2-programma maakte Mads Østberg zijn debuut in Hongarije tegen een groot aantal deelnemers die beter bekend waren met de lokale wegen. Desalniettemin stond de C3 Rally2-coureur consequent bovenaan de timesheets en won hij de Mecsek Rallye in juni.

 

  • De C3 Rally2 is formidabel in Europa en heeft ook indruk gemaakt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan met Ricardo Cordero Jr., die het Mexicaanse Rallykampioenschap leidt met twee overwinningen en een tweede plaats in de eerste drie rally’s van het seizoen.

 

  • Met meer dan twintig rallyoverwinningen over de hele wereld in de eerste helft van het seizoen, heeft de C3 Rally2 zijn veelzijdigheid getoond met een onbetwistbaar prestatieniveau. Recente tests die door het technische team van Citroën Racing in Finland werden gehouden, stelden de ingenieurs in staat om enkele verbeteringen aan de set-up aan te brengen om de efficiëntie van de C3 Rally2 nog verder te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait