Audi op de Zoute Grand Prix 2021

  • De Audi Alpensieger Type C 14/35, Audi RS e-tron GT en Audi AI :TRAIL quattro -conceptcar als iconen van het merk uit het verleden, het heden en de toekomst.
  • Een exclusieve Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial aan de start van de Zoute Rally.
  • Olympisch kampioene Nina Derwael als guest driver voor de Zoute Rally.
  • Deelname aan het Concours d’élégance in het teken van ’40 jaar quattro’.

 

‘Reflect on the past. Celebrate the future’ is de slagzin waarmee de deelname van Audi dit jaar op de Zoute Grand Prix kan samengevat worden.

Van donderdag 7 tot zondag 10 oktober wordt de badplaats Zoute het decor voor de jaarlijkse hoogmis van de klassieke parels uit de autogeschiedenis en de nieuwste modellen van prestigieuze merken. Ook tijdens deze editie zal Audi weer prominent aanwezig zijn.

Het merk met de vier ringen stelt in het Prado-paviljoen een parel uit het verleden voor: de Audi Alpensieger Type C 14/35 “Liselotte” uit 1913 als toonbeeld van mechanisch vernuft.  De Audi type C, ontworpen in 1909 door August Horch, is één van de meest legendarische modellen uit de geschiedenis van Audi. Een titel die het model te danken had aan de overwinningen in de Alpenfahrt, een wedstrijd die tussen 1911 en 1914 georganiseerd werd. De tocht startte in Wenen om over de Dolomietenpassen aan te komen in Bolzano om vandaaruit terug te keren naar Wenen;  goed voor zo’n 2.931 km.  De Type C Alpensieger (“Overwinnaar van de Alpen”) mag dan ook beschouwd worden als eerste sportieve touring car van het merk en won de Alpenfahrt edities in 1912,1913 en 1914. De 3,5 l motor van het model ontwikkelt 35 pk bij 1.800 tpm. De tentoongestelde wagen is afkomstig uit de collectie van de D’Ieteren Gallery en werd gerestaureerd met originele chassis en motor. Het torpedo -vormige koetswerk, dat in die tijd uit hout vervaardigd werd, werd volledig heropgebouwd.

De brug met het heden wordt gemaakt met de volledig elektrisch aangedreven Audi RS e-tron GT die eveneens in het Prado-paviljoen tentoongesteld wordt en getuigt van een actueel technisch vernuft. Met de RS e-tron GT toont Audi aan hoe fascinerend elektrische mobiliteit kan zijn. De vierdeurs coupé combineert een expressief design met een krachtige aandrijving en een dynamisch rijgedrag. Een gran turismo is een sportieve touring car met een uitstekend dynamisch rijgedrag, die zelfverzekerd over de wegen zweeft. De Audi RS e-tron GT met een totaal vermogen van 598 pk (646 pk in boost-modus) deelt dit karakter.

Tenslotte werpt Audi in het Prado-paviljoen een blik op de toekomst met de visionaire Audi AI-TRAIL quattro conceptstudie. Deze elektrische offroader is een concept voor duurzame mobiliteit weg van de  gebaande paden. De vierzitter Audi AI:TRAIL quattro combineert autonome rijcapaciteiten met sublieme offroadcapaciteiten. Het glasoppervlak op de zijkant van de cabine loopt helemaal door tot beneden voor een ongeëvenaard zicht rondom. De genereuze batterij staat garant voor voldoende rijbereik, zelfs wanneer het dichte netwerk van laadstations ver verwijderd is. Hij is ontworpen voor het avontuur, om te verkennen. Sensationeel zijn de dim- en grootlichten. In plaats daarvan is de Audi AI:TRAIL quattro uitgerust met in totaal vijf rotorvrije, driehoekige en elektrisch aangedreven drones met geïntegreerde matrix LED-elementen. Ze kunnen landen op een dakrek of rechtstreeks op het dak van de auto en zich koppelen aan de inductieve laadpunten.

Aan de start van de Zoute rally verschijnt op vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober de  Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit 1938. Hij heeft een zescilindermotor in lijn met een cilinderinhoud van twee liter die een vermogen haalt van ongeveer 70 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van deze wagen werden destijds slechts drie exemplaren gebouwd voor deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verdwenen de drie wagens echter spoorloos. Toen een vriend van het Huis D’Ieteren later in Frankrijk een chassis en de papieren van een Wanderer W24 terugvond en D’Ieteren Gallery in Saksen een Wanderer-motor en de drie Solex-carburateurs ontdekte, werd een droom werkelijkheid: de auto werd volledig opnieuw opgebouwd.

Op vrijdag 8 oktober zet het thema van verleden en toekomst zich verder met de rijders van de Zoute Rally; aftredend directeur van Audi België Stefan Kerckhoven zal met zijn opvolger (vanaf 1 december)  Emanuele Bolacchi deelnemen in de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial.

Op zaterdag 9 oktober zal olympische kampioene en Audi ambassadrice Nina Derwael plaats nemen in de  Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial voor haar eerste deelname aan de prestigieuze Zoute Rally.

Op het prestigieuze Concours d’élégance staat de aanwezigheid van Audi dankzij een privé- verzamelaar en de steun van Coast Motors Knokke volledig in het teken van 40 jaar quattro met vier uitzonderlijke quattro-modellen:

  • Audi ur-quattro 10v 1981 – Diamond Silver metallic
  • Treser quattro Roadster 1984  – China Green
  • Audi quattro 20 v – Crystal Silver
  • Audi sport quattro 1985 – Tornado Red

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait