Alain Penasse aangesteld als RACB Rally Safety Delegate.

Een bijkomende inspanning in veiligheid
en spectator management

Enkele dagen na de ontknoping van het seizoen 2021 in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, kondigt RACB Sport de aanstelling aan van Alain Penasse als RACB Rally Safety Delegate. De voormalige teambaas van Hyundai in het Wereldkampioenschap Rally zal waken over de veiligheid van deelnemers en toeschouwers voor en tijdens de rally’s van het Belgisch kampioenschap.

“Ons nationaal rallykampioenschap, het Kroon-Oil BRC, is erg populair. Als er meer toeschouwers naar de wedstrijden komen, moeten we er ook voor zorgen dat ze in veilige omstandigheden van de wedstrijd kunnen genieten,” vertelt Xavier Schene, directeur-generaal van RACB Sport.

Alain Penasse zal zijn internationale ervaring ten dienste van de Belgische rallysport stellen als RACB Safety Delegate. “In het Wereldkampioenschap heb ik jarenlang de rapporten van Michèle Mouton geanalyseerd. Ook als organisator van de Ypres Rally, heb ik veel ervaring met de veiligheidskeuringen uitgevoerd door de FIA. En zelf hechten we in Ieper ook veel belang aan spectator management en de stroom van toeschouwers tussen de klassementsproeven. Die ervaring wil ik volgend jaar graag ter beschikking stellen van de organisatoren van het Belgisch rallykampioenschap.”

Minstens vier maanden voor elke wedstrijd zal Alain Penasse het parcours keuren, samen met de organisatoren. “Op dat moment kan ik nog advies geven aan de organisatie over potentieel gevaarlijke situaties, over de indeling van de timing, over het Spectator Management, enz. De organisatoren hebben dan nog een maand de tijd om aanpassingen door te voeren voor het parcours gevalideerd wordt door de Rallycommissie van Binnenlandse Zaken. Door te vooraf het parcours te bekijken, kunnen veel problemen vermeden worden. Ik zal voor de RACB ook alle contacten verzorgen met de Rallycommissie van Binnenlandse Zaken,” vertelt Alain Penasse. “Tijdens de wedstrijd zal ik aan boord van een voorwagen het parcours keuren op conformiteit met het veiligheidsplan en op veiligheid voor de toeschouwers.”

Het is duidelijk dat RACB Sport en de BRC Promotor investeren in de veiligheid van de Belgische rallysport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait