Het merk Jeep® op weg naar 100% elektrificatie op termijn in België en Luxemburg met de nieuwe hybride versies van de Compass en Renegade.

 • Met de lancering van twee nieuwe hybride elektrische modellen zal het merk Jeep® op termijn enkel een portfolio van geëlektrificeerde SUV’s aanbieden op de Belgisch-Luxemburgse markt.
 • De nieuwe hybride versies van de Jeep® Renegade en Compass bieden klanten een nieuw instapmodel in het geëlektrificeerde Jeep-gamma.
 • Deze nieuwe modellen volgen op de succesvolle introductie van het Jeep 4xe plug-in hybride gamma.
 • De nieuwe hybride aandrijflijn bestaat uit een 1,5-liter viercilinder turbobenzinemotor met 130 pk en 240 Nm maximumkoppel, gekoppeld aan een zeventraps dual-clutch transmissie.
 • De hybride technologie omvat een elektrische motor van 15 kW die een koppel van 55 Nm (135 Nm aan de transmissie) levert en die de wielen aandrijft, zelfs wanneer de interne verbrandingsmotor is uitgeschakeld.
 • Het geavanceerde hybride systeem zorgt voor een volledig elektrische aandrijving bij het starten, bij lage snelheid, tijdens het cruisen en bij parkeermanoeuvres.
 • De nieuwe aandrijflijn biedt tot 15% minder brandstofverbruik en CO2-emissies dan de vorige benzineversies.
 • Tot de geavanceerde technologie en ADAS-functies behoort Highway Assist, een autonoom rijassistentiesysteem van niveau 2 (L2) dat beschikbaar is op de Jeep Compass.
 • Het speciale editiemodel is voorzien van duurzame materialen en componenten gemaakt van gerecyclede kunststoffen.
 • Vanaf vandaag kunnen bestellingen worden geplaatst in België, Italië, Frankrijk en Duitsland; andere Europese markten zullen spoedig volgen.

Met de lancering van nieuwe hybride versies van de Jeep Compass en Renegade zet het merk Jeep® de stap naar een exclusief geëlektrificeerd SUV-aanbod op de Belgische en Luxemburgse markt. De introductie van deze nieuwe hybride versies biedt klanten een nieuw instapmodel in de geëlektrificeerde line-up van Jeep wanneer ze in maart op de markt komen.  De nieuwe modellen worden toegevoegd aan de 4xe plug-in hybrides, die momenteel goed zijn voor meer dan 25 %  van de totale verkoop van het merk in Europa. In markten zoals Frankrijk hebben de Jeep 4xe-modellen meer dan 50 % van de totale verkoop bereikt, terwijl Jeep in Italië, de grootste markt van het merk in Europa, het leidende merk was op de LEV-markt, inclusief BEV-voertuigen en plug-in hybrides.

 

“De aankondiging van vandaag bouwt voort op het succes van onze huidige 4xe plug-in hybride line-up en is een nieuwe stap in de richting van de volledige elektrificatie van onze productlijn in Europa,” aldus Antonella Bruno, Jeep Brand Manager Europe.  “De Jeep Compass en Renegade e-Hybrid zijn een nieuwe instap in onze geëlektrificeerde line-up, waardoor we de verkoop kunnen verhogen door meer hybride mogelijkheden te bieden aan meer Europese klanten. Deze productuitbreiding zal in de zomer van dit jaar worden voortgezet met de introductie van de 4xe-versie van de geheel nieuwe Jeep Grand Cherokee.”

Nieuwe optie « Hybrid Electric »

 

De nieuwe modellen zijn uitgerust met een geavanceerd hybride systeem dat bestaat uit een nieuwe 1,5-liter viercilinder turbobenzinemotor uit de Global Small Engine-familie, die 130 pk en 240 Nm maximumkoppel levert, gekoppeld aan een nieuwe 7HDT300 zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling.

 

Het aandrijfsysteem omvat een geïntegreerde 48-volt elektromotor van 15 kW (20 pk) die een koppel van 55 Nm levert – wat overeenkomt met 135 Nm aan de versnellingsbak – en die de wielen kan aandrijven, zelfs wanneer de verbrandingsmotor is uitgeschakeld.  De nieuwe versies bieden tot 15% minder brandstofverbruik en CO2-emissies dan de vorige benzinemodellen.

 

Met de nieuwe hybride technologie bieden de Jeep Renegade en Compass e-Hybrid modellen een nieuw alternatief in het segment van de tweewielaangedreven voertuigen.  Klanten kunnen hun rijgewoonten behouden en genieten van een echte hybride rijervaring, met volledig elektrische aandrijving beschikbaar voor het starten, rijden met lage snelheid, cruisen en parkeren.

 

Ontworpen voor hybride prestaties

De nieuwe 4-cilinder turbomotor is zo ontworpen dat hij het best geschikt is voor hybridegebruik, om de thermodynamica te optimaliseren en zo te besparen op het brandstofverbruik. Hij werkt volgens de Miller-cyclus, die het thermisch rendement optimaliseert en een hoge compressieverhouding (12,5:1), een nieuwe cilinderkop met een compacte verbrandingskamer, dubbele variabele kleptiming en speciale inlaatkanalen met hoog toerental biedt. Nieuw is ook het hogedruksysteem voor directe inspuiting, dat werkt tot 350 bar. De benzinemotor levert 130 pk, terwijl het maximumkoppel 240 Nm bereikt. In de benzinemotor is ook een riemaangedreven startgenerator ingebouwd om een snelle en stille overgang bij het opnieuw starten te garanderen.

 

Het remsysteem op de nieuwe Renegade en Compass e-Hybrid is uitgerust met het Intelligent Braking System, dat een ‘automatisch opladen’-functie omvat waarbij gebruik wordt gemaakt van gemengd regeneratief remmen om de kinetische energie zo goed mogelijk terug te winnen en de efficiëntie te verbeteren.

 

Evolutie van de rijervaring

 

Dankzij het nieuwe aandrijfsysteem bieden de hybride modellen een veelzijdige en ontspannen rijervaring, met een hele reeks functies waarmee het voertuig in elektrische modus kan rijden (“EV-functies”). Deze omvatten:

 

 • Silent Start : start het voertuig zonder de benzinemotor in te schakelen en maakt gebruik van een stille, zuiver elektrische ‘EV’-rijmodus.
 • Energy Recovery : wint energie terug die anders verloren zou gaan wanneer het voertuig vertraagt (e-Coasting) en tijdens het remmen (Regenerative Braking);
 • Boost & Load Point Shift : e-Boosting verhoogt het koppel aan de wielen dankzij de elektrische motor die de benzinemotor aanvult; bovendien kan, door gebruik te maken van het koppel (rijden of remmen) dat door de elektrische motor wordt geleverd, het werkingspunt van de benzinemotor worden geoptimaliseerd;
 • Elektric Drive : het voertuig kan zich geruisloos en zonder uitstoot voortbewegen met alleen de elektromotor, terwijl de benzinemotor is uitgeschakeld.

De nieuwe Jeep Renegade en Compass e-Hybrid kunnen in verschillende rijscenario’s werken met alleen de elektromotor (en met de benzinemotor uit). Dit wordt mogelijk gemaakt door een reeks elektrische bedrijfsmodi die bekend staan als “EV-mogelijkheden”, waaronder:

 • e-Launch: het voertuig start alleen met behulp van de elektromotor, bij het starten of opnieuw starten bij een verkeerslicht.
 • e-Creeping: de elektromotor zorgt voor het wegrijden zoals gebruikelijk in automatische voertuigen, met een snelheid die kan variëren van 0 km/h tot het equivalent van de benzinemotor bij stationair toerental in de eerste versnelling, of in achteruit (bv. bij het manoeuvreren).
 • e-Queueing: het voertuig kan in een file, na een stop & go-regeling in volledig elektrische modus blijven rijden.
 • e-Parking:  vereenvoudigt parkeermanoeuvres, die uitsluitend met elektrische aandrijving kunnen worden uitgevoerd, om een comfortabele en stille ervaring te garanderen.

 

EV-capaciteiten zijn beschikbaar afhankelijk van de ladingstoestand van de batterij en het vereiste vermogen

Speciale lanceringseditie “Upland”: een concreet engagement voor duurzaamheid

 

De speciale “Upland”-editie werd gecreëerd om de aandacht van het merk Jeep voor het milieu en zijn engagement op het vlak van duurzaamheid te beklemtonen. Deze nieuwe speciale editie, met unieke esthetische details en het gebruik van duurzame materialen en milieuvriendelijke koetswerkkleuren en afwerkingen, zal beschikbaar zijn op de Renegade en Compass 4xe Plug-in-Hybrid modellen, alsook Renegade en Compass MHEV.

 

Het nieuwe ‘Upland’-model is onmiddellijk herkenbaar aan zijn exclusieve nieuwe exterieurkleur ‘Matter Azur’ en is voorzien van een tweekleurig zwart dak (ook met een nieuw, beter zichtbaar en uitgebreider Renegade-specifiek design) en 17″ (op de Renegade) en 18″ (op de Compass) lichtmetalen velgen, voor een nog opvallendere look. De unieke exterieurstyling wordt gecompleteerd door nieuwe MetaKrome Bronze-afwerkingen op de grille en de achterskidplaat, evenals een speciale motorkapsticker.

 

In het interieur maakt de Upland uitgebreid gebruik van gerecyclede materialen, met de hemelbekleding, vloermatten met een nieuw specifiek ontwerp en exclusieve SEAQUAL®-stoelen van gerecycled plastic uit de oceaan, met opvallende contrasterende stiksels, het Jeep-logo op de rugleuningen van de voorstoelen en een organisch vinyl inzetstuk op de bovenkant.

Het effect is eigentijds en onderscheidend, dankzij de verweving met het klassieke visgraatmotief op een zwarte ondergrond. Plastics die met de hulp van vissers in de Middellandse Zee worden verzameld, worden door SEAQUAL® omgevormd tot een polyestervezel die als een echt weefsel kan worden gebruikt. In de weeffase wordt het SEAQUAL®-garen gemengd met andere ecologische vezels, alle natuurlijk, gerecycleerd of gerecupereerd.

 

Bij de Renegade zijn sommige van de zwarte kunststof panelen en onderdelen in het interieur ook gemaakt van gerecycled materiaal, met name kunststoffen die vroeger in koplampen werden gebruikt. Het interieur is ook voorzien van MetaKrome bronzen lakafwerkingen op diverse bedieningselementen. Op de Compass zijn de deurpanelen en het instrumentenpaneel bekleed met hetzelfde materiaal, afkomstig van gerecyclede kunststoffen, terwijl een MetaKrome bronzen afwerking, gemaakt met milieuvriendelijke verven, het hele profiel van het instrumentenpaneel verfraait.

 

State-of-the-art connectiviteit en veiligheid

 

De technologie in de Renegade en Compass biedt verschillende werkingsmodi om bestuurders een complete hybride rijervaring te bieden. Het hybride systeem kan ook worden beheerd vanaf de Hybrid Pages, waarmee de bestuurder de verdeling tussen benzine- en elektrische aandrijving kan regelen, evenals de rijgeschiedenis van benzine of elektrisch. Aanpassingen aan het dashboard stellen de bestuurder in staat om alle parameters van het hybride systeem te controleren en geven hem of haar volledige controle over de rijervaring.

Het systeem omvat een 8,4″ en een 10,1″ touchscreen Uconnect NAV touchscreen (alleen voor Compass), evenals volledige connectiviteit aan boord en op afstand met Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie.

 

De nieuwe Renegade en Compass hybride modellen zullen beschikken over connected services zoals de voorgeïnstalleerde Uconnect™ Box voor toegang tot Uconnect™ services en een reeks functies die toegankelijk zijn via verschillende aanraakpunten van de My Uconnect mobiele app, een smartwatch, de website, de knoppen van het interieurlicht van het voertuig en spraakassistenten (Amazon Alexa en Google Assistant).

 

Met behulp van de My Uconnect-app hebben klanten toegang tot een reeks connected services om snel en eenvoudig de status en het onderhoud van het voertuig te beheren, de locatie op afstand te bedienen, deuren te vergrendelen en ontgrendelen, verlichting aan en uit te zetten, hulp te krijgen wanneer dat nodig is en nog veel meer.

 

De Uconnect™-diensten omvatten:

 • MY Assistant: om in noodgevallen of indien nodig om assistentie op een geolocatie te vragen.
 • My Remote: stelt klanten in staat hun voertuig op afstand te bedienen, altijd en overal.
 • MY Car: om de staat en de gezondheid van het voertuig te controleren en te verzorgen.
 • My Navigation: biedt eigenaars de mogelijkheid om hun bestemming rechtstreeks vanuit de mobiele app naar het navigatiesysteem van de auto te sturen, realtime updates over verkeer, weer en flitspalen te ontvangen, interessante punten te bekijken en kaarten draadloos bij te werken (alleen op Compass).
 • My Wi-Fi optionele diensten: biedt een hotspot in de auto waarmee tot acht elektronische apparaten tegelijk kunnen worden verbonden en activeert de ‘Alexa Voice Service’ (alleen Compass)
 • My Alert optionele diensten: klanten ontvangen waarschuwingen, ondersteuning en onmiddellijke hulp in geval van diefstal.

 

Bovendien kunnen klanten bij de aankoop van een Jeep onmiddellijk een account aanmaken door de mobiele applicatie “My Uconnect” te downloaden en de vele technologische en connected voordelen ontdekken, nog voor hun nieuwe auto wordt geleverd.

 

Op het gebied van veiligheid zijn er geavanceerde standaardvoorzieningen zoals Traffic Sign Recognition (verkeersbordherkenning), dat verkeersborden leest en interpreteert, Intelligent Speed Assist, dat de auto automatisch binnen de geadverteerde maximumsnelheid houdt, Drowsiness Alert, dat de bestuurder waarschuwt wanneer zijn aandacht even verslapt, en Automatic Emergency Braking (automatische noodstop) met Pedestrian and Cyclist Recognition (alleen Compass), dat de auto volledig tot stilstand brengt om eventuele ongevallen te voorkomen (of te beperken). Daarnaast is er ook een nieuw Highway Assist-systeem beschikbaar op de Jeep Compass. Voor het eerst op een Jeep-model dat in Europa wordt verkocht, biedt dit rijhulpsysteem autonoom rijden op niveau 2 (L2), waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van Adaptive Cruise Control en Lane Centering om de snelheid en het traject automatisch aan te passen tijdens het rijden op de snelweg.

Een volledig gamma

 

Het nieuwe hybride-gamma bestaat uit vier uitrustingsniveaus – Longitude, Night Eagle, Limited en S, plus de speciale launch edition Upland. Ze zijn allemaal uitgerust met voorwielaandrijving, een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling en een 1,5-liter turbobenzinemotor met hybride technologie, die 130 pk en een maximumkoppel van 240 Nm ontwikkelt. Er zijn tal van personalisatiemogelijkheden, met een contrasterend zwart dak als optie en tot acht verschillende lakkleuren voor het exterieur van de Renegade en zeven voor de Compass. Op beide modellen omvat het kleurenpalet Alpine White, Glacier, Blue Shade, Graphite Grey, Colorado Red, Solid Black, Sting Grey en Bikini (de laatste twee alleen op de Renegade), plus het nieuwe Upland-specifieke Matter Azur. Er is ook een breed scala aan lichtmetalen velgen verkrijgbaar, specifiek voor de Renegade en Compass.

 

De prijzen voor de nieuwe hybride modellen beginnen bij :

 

Voor het model Compass: €37.540 BTW incl. (€36.299 in Luxemburg) voor de Longitude-versie, de nieuwe Night Eagle-versie voor €39.540 BTW incl. (€38.233 in Luxemburg) en Limited voor €40.790 BTW incl. (€39.442in Luxemburg), het topmodel S voor €44.490 BTW incl. (€43.019 in Luxemburg) en de exclusieve speciale Upland-uitvoering, geïnspireerd door duurzame ontwikkeling, voor €42.990 BTW incl. (€41.569 in Luxemburg).

 

Voor het model Renegade: €30.330 BTW incl. (€29.327 in Luxemburg) voor de Longitude-uitvoering, de Night Eagle-uitvoering voor €31.930 BTW incl. (€30.874 in Luxemburg) en Limited voor €32.830 BTW incl. (€31. 745 in Luxemburg), tot het topmodel S voor €36.430 btw incl. (€ 35.226 in Luxemburg) en de exclusieve speciale editie Upland launch, geïnspireerd door duurzame ontwikkeling, voor €35.030 BTW incl. (€33.872 in Luxemburg).

 

De bestellingen zijn nu geopend in België, Italië, Duitsland en Frankrijk, en andere Europese markten zullen spoedig volgen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *