Audi Q7 en Q8 plug-in hybride met verbeterde uitstoot

  • Grotere lithium-ion batterij met 14,4 kWh netto capaciteit
  • Elektrisch rijbereik vergroot tot 55 km voor de Audi Q7 en tot 54 km voor de Q8 plug-in hybride
  • CO2 uitstoot voor Audi Q7 en Q8 plug-in hybride onder de 50 g/km
Dynamic photo,
Colour: Glacier white

De plug-in hybride versies van de Audi Q7 en Q8 combineren kracht, efficiëntie en comfort. Vanaf nu zijn de Audi Q7 en Q8 plug-in hybrides beschikbaar met gunstigere verbruikscijfers waardoor de CO2-uitstoot  onder de fiscaal aantrekkelijke grens van 50 g/km komt.

 

De 3.0 liter V6 turbobenzinemotor met 340 pk gaat in de plug-in hybride versies een soepel samenspel aan met een krachtige elektromotor. De lithium-ion batterij kan nu netto 14,4 kWh aan energie opslaan (bruto: 17,9 kWh) –  meer dan voorheen. Audi koppelt de efficiënte plug-in hybride technologie aan de quattro permanente vierwielaandrijving en een 8-traps tiptronic automaat. De Q7 en Q8 55 TFSI e quattro beschikken nog steeds over een systeemvermogen van 381 pk en over een gecombineerd maximumkoppel van 600 Nm. De krachtige Q7 en Q8 60 TFSI e quattro zetten daar 462 pk en 700 Nm tegenover.

Detail
Color: Glacier white

De CO2 uitstoot voor de Audi Q7 55 TFSI e quattro bedraagt vanaf nu 46 g/km. De krachtige 60 TFSI e quattro noteert 47 g/km. In de Audi Q8 wordt dat, bij dezelfde motorversies, achtereenvolgens 49 g/km en 52 g/km.

 

Het elektrisch rijbereik van de plug-in hybrides vergroot. De vooruitstrevende batterijceltechnologie biedt vanaf nu in de Q7 TFSI e altijd tot 55 km puur elektrisch rijbereik. De Audi Q8 haalt 54 km als 55 TFSI e quattro, en 52 km voor de krachtige 60 TFSI e quattro. Dit volstaat in de meeste gevallen om dagelijks woon-werkverkeer volledig elektrisch af te leggen.

Dynamic photo
Colour: Vicuña beige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait