AudiStream: Online productietour van Audi Brussels

  • nline rondleidingen door de Audi Brussels fabriek nu beschikbaar
  • Digitale rondleiding vertelt de geschiedenis van de specialiteit van de locatie in EV-aandrijfsystemen
  • Kijk achter de schermen bij de productie van de Audi e-tron in ’s werelds eerste premium segmentfabriek die een massaproductiemodel produceert op een koolstofneutrale basis

 – Audi Brussels verkennen is voortaan vrij eenvoudig: via AudiStream (https://www.audi.stream/en/) kunnen geïnteresseerden achter de schermen kijken bij de productie van de eerste elektrische auto’s van het merk. De Audi e-tron, Audi e-tron Sportback, Audi e-tron S en Audi e-tron S Sportback komen aan bod.

Bezoekers en klanten kunnen de Audi-locatie sinds 2011 verkennen door middel van fabrieksbezoeken. Er is nog steeds veel interesse om de productie van e-trons te ervaren, zegt Peter D’hoore, woordvoerder van Audi Brussels. “We krijgen nog veel vragen. AudiStream maakt het mogelijk om aan die wens te voldoen, ook al zijn on-site tours momenteel onmogelijk vanwege het coronavirus.”

Video-opnames als gids door het fabrieksterrein
De stream was amper begonnen of een virtuele gids ontving een online bezoeker: “Hallo, beste kijker! Welkom, herzlich willkommen, hartelijk welkom, en bienvenue bij AudiStream! Mijn naam is Birgit Peters en ik nodig je vandaag graag uit in Brussel. Het bedrijf met de vier ringen heeft er een spannende locatie. Namens alle medewerkers laat ik u de fabriek zien waar audi’s eerste volledig elektrische seriemodel sinds 2018 wordt geproduceerd.” Video-opnames leiden bezoekers vervolgens over het Belgische fabrieksterrein. De fabriek heeft een bewogen geschiedenis sinds de oprichting in 1949. Deze locatie bereikte in november 2021 een nieuwe mijlpaal toen het zijn acht miljoenste auto produceerde, een Audi e-tron. In januari 2022 won Audi Brussels de Industrial Excellence Award Belgium 2021.

Het centrale thema van de tour is de transformatie van de fabriek van het produceren van verbrandingsmotoren naar het specialiseren in elektrische aandrijfsystemen: “Toen de laatste A1 in 2018 onze hallen verliet, konden we alleen maar raden wat voor uitdagingen er op ons afkwamen. Wij, de Audi-fabriek in de onofficiële hoofdstad van Europa, waren plots pioniers in elektrische mobiliteit.” Audi bouwde daarvoor de hele fabriek om en bereidde zijn werknemers voor met honderdduizenden uren geavanceerde training over de productie van het nieuwe soort aandrijfsysteem. Kijkers kunnen zich nu in rap tempo vergapen aan de modernisering van de locatie.

Exclusief inkijkje in Audi e-tron productie
De tour neemt kijkers vervolgens mee in de wereld van e-tron-productie – van de carrosserie tot de spuiterij tot de eindassemblage. In carrosseriebouw ervaren ze bijvoorbeeld hoe mensen en robots harmonieus samenwerken en zorgen voor perfect lassen, solderen en verlijmen. Bij de eindmontage kunnen streaminggasten zien hoe meer dan 1.000 onderdelen worden gemonteerd op een riem van meer dan een kilometer lang. Daarna volgt een blik op de mechanica, waar de aandrijflijn en de accu samenkomen. Tot slot is er de laatste kwaliteitstest, waarbij alle functies en spleetafmetingen opnieuw worden gecontroleerd.

Voor zijn kijk op de productie heeft Audi Brussels zijn productiefaciliteit voor hoogspanningsbatterijen – het paradepaardje en unieke kenmerk van de locatie – bewaard voor de finale. De afdichtingen, elektrische functies en natuurlijk het vermogen van elke batterij worden gecontroleerd.

Bijdrage aan de bescherming van het klimaat: de duurzaamheid
van Audi Brussels
 De productie van de gehele serie in deze fabriek is klimaatneutraal. Audi Brussels is daar al meermaals voor geëerd. De locatie is bijzonder trots op zijn zonne-energiesysteem, dat meer dan 107.000 vierkante meter (1.151.738 vierkante meter) beslaat. Daarmee is het een van de grootste zonne-energiesystemen in groot-Brussel: elk jaar bespaart het Audi Brussels zo’n 1.900 ton CO.
2 en genereert meer dan 9.000 megawattuur elektriciteit – genoeg om ongeveer 2.500 huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien.

De fabriek in Brussel is dus niet alleen een pionier en een model voor elektromobiliteit, maar ook een pionier op het gebied van duurzaamheid. Vanaf nu kan iedereen die geïnteresseerd is zelf zien en een virtuele rondleiding volgen via AudiStream of www.audibrussels.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *