Pirelli Powerstage blijft uitermate interessant

Ook in 2022 zal Pirelli in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship de exclusieve bandenleverancier zijn voor deelnemers die rijden in de klassen RC1, RC2 en RC3. Het Italiaanse bandenmerk biedt aan deze rijders ook gunstige voorwaarden en een reeks interessante prijzen. Bovendien blijft de Pirelli Powerstage in meerdaagse rally’s sportief erg belangrijk.

Vorig seizoen bleek Ghislain de Mevius de koning van de Pirelli Powerstage, want de Skoda-rijder was zowel in Spa als in de Condroz Rally de snelste op de allerlaatste proef, terwijl hij in Ieper de tweede tijd klokte. Daarmee veroverde Ghislain de Mevius 14 bonuspunten. Maar, Grégoire Munster, winnaar van de eerste Pirelli Powerstage in Ieper, pakte in totaal 16 punten. Die twee extra bonuspunten leverden de Hyundai-rijder de titel van vice-kampioen op, ten koste van Ghislain de Mevius.

Ook dit seizoen zal elke meerdaagse wedstrijd (een dag moet minstens 40 kilometer tegen de chrono tellen) afgesloten worden met een Pirelli Powerstage, waar bijkomende punten te verdienen zijn voor de vijf snelsten (5-4-3-2-1 punt). Bovendien zijn er premies voor de snelste drie (2.000 euro voor de 1ste – 1.000 euro voor de 2de – 500 euro voor de 3de). In 2022 zullen er een Pirelli Powerstage verreden worden in de Rally van Wallonië, de Ardeca Ypres Rally, de Omloop van Vlaanderen, de Condroz Rally en de Spa Rally.

Dat is nog niet alles, want Pirelli heeft nog een mooie prijs voor de top 10 algemeen (met een auto van klasse RC1, RC2 of RC3) in elke manche van het Kroon-Oil BRC. Voor deze rijders zijn er na elke wedstrijd gratis banden (5 voor de winnaar, 4 voor de 2de, 3 voor de 3de, 2 voor de 4de en 1 gratis Pirelli band voor de 5de tot en met de 10de). De procedure om de Pirelli banden te bestellen en premies in te wisselen is ongewijzigd gebleven. Die procedure wordt gepubliceerd op de Sportity App van het BRC (login: BRC22).

Kortom, Pirelli zorgt voor een erg interessante prijzenpot in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *