Bashir Abdi – Mazda Ambassador

Marathonloper en Bronzen medaillewinnaar in Tokio, Bashir Abdi, is Mazda Ambassador

Mazda ondersteunt Bashir Abdi op zijn parcours naar de Olympische Marathon in Parijs 2024 met een Mazda CX-5

 

Mazda Belux is fier om aan te kondigen dat het onze beste Marathonloper, Bashir Abdi, kan ondersteunen als wagenpartner. Bashir Abdi zal tot de Olympische spelen van Parijs een Mazda CX-5 ter beschikking krijgen.

Sedert zijn Bronzen medaille op de Olympische Marathon in Tokio vorige zomer, 8 weken later gevolgd door een nieuw Europees record van 2 uur 3 minuten en 36 seconden in de Marathon van Rotterdam, is Bashir Abdi een atletiekfenomeen geworden.

 

Niet alleen is Bashir Abdi een uitzonderlijke atleet, hij is ook een inspiratie en een rolmodel voor vele jongeren. Met zijn vzw Sportaround slaagt hij er overigens in om heel wat (kansarme) jongeren aan het sporten te krijgen.

 

Bashir zelf, die op 8-jarige leeftijd Somalië ontvlucht is om uiteindelijk 5 jaar later in Gent te belanden, heeft een bijzonder lastig parcours moeten afleggen om uiteindelijk de topatleet te worden die hij nu is. En dat doorzettingsvermogen is iets wat Mazda ook bijzonder aantrekt in zijn verhaal.

Bashir Abdi zal dus tot na de Spelen in Parijs met een Mazda CX-5 rijden, het meest succesvolle model in ons gamma. Waar Bashir zelf belang aan hecht bij een auto: “Een auto is voor mij geen statussymbool, maar ik vind het wel belangrijk dat de auto waar ik mee rijd en het merk de waarden uitstralen die voor mij belangrijk zijn. Ik hecht heel veel belang aan duurzaamheid, ecologie en veiligheid. En wat dat betreft past de Mazda CX-5 perfect bij mij. Bovendien hou ik ook heel erg van Japan, het marathon-land bij uitstek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait