De toekomst van het Kroon-Oil BRC wordt voorbereid

ER vond onlangs er een overleg plaats tussen de organisatoren van manches van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de RACB en de BRC Promotor over de toekomst van het Belgisch rallykampioenschap. Het nieuwe format voor het BRC 2023 werd besproken, waarbij er maximaal… 14 rally’s op de kalender zullen staan van het BRC 2023.

De totale kalender van het BRC 2023 zal maximaal 14 wedstrijden tellen, 6 voor het Belgian Rally Championship en 14 voor de Belgian Rally Cup. Alle wagens zijn in alle wedstrijden toegelaten.

Voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen volgend seizoen zowel de Rally2’s als de RGT’s punten scoren. De rijders kunnen in 7 wedstrijden punten scoren: minimum 5 resultaten uit de 6 wedstrijden die op de kalender staan van het Belgian Rally Championship, de zogenaamde mandatory events, aangevuld met maximum 2 resultaten behaald in wedstrijden van de Kroon-Oil Belgian Rally Cup.

Dat zijn de plannen in grote lijnen, waarbij ook de promotie op televisie van alle 14 rally’s al verzekerd is.

Kortom, we zijn nog maar halfweg het seizoen 2022, maar achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de plannen voor 2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.