Mister Ypres, Freddy Loix, mikt op winst bij de Masters

Terwijl de toppers van het FIA World Rally Championship nog aan het bekomen zijn van een loodzware Safari Rally, gewonnen door een indrukwekkende Kalle Rovanperä, werkt Club Superstage hard aan de voorbereiding van de Belgische manche van het wereldkampioenschap. Kort na de opening van de inschrijvingen stromen de inschrijvingen binnen, zowel voor de WRC-manche als voor de nationale wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap.

Naast de fabrieksrijders van het FIA World Rally Championship, die we natuurlijk warm zullen verwelkomen in Ieper, zien we ook een aantal interessante inschrijvingen die al bevestigd zijn. Davy Vanneste zal, zoals verwacht, de kleuren van hoofdsponsor Ardeca verdedigen met zijn Citroën C3 Rally2. Vorig jaar ging de piloot uit Wervik sterk van start met zijn Citroën, maar een klein foutje op vrijdag verknalde een goed resultaat. Deze keer is de winnaar van de Monteberg Rally en de Rally van Wervik in elk geval goed voorbereid op de topafspraak in augustus.

Bij de GT’s heeft Glenn Janssens zijn deelname al bevestigd, net als Gunther Monnens, een van de smaakmakers in het Belgisch kampioenschap. De Porsche 991 GT3’s zullen ongetwijfeld voor spektakel zorgen op de snelle proeven, zeker muzikaal. Bij de snelle BMW M3 E30’s zien we ook Guino Kenis, de BMW-dealer die de voorbije Ypres Historic Regularity, een andere organisatie van Club Superstage, won. Deze keer gaan Guino Kenis en Bjorn Vanoverschelde voor pure snelheid.

En dan is er natuurlijk “Mister Ypres”, Freddy Loix. Met elf overwinningen op zijn naam is “Fast Freddy” de absolute recordhouder van de Ypres Rally. Samen met Pieter Tsjoen, de enige die in Ieper als piloot en als navigator won, doet Freddy Loix een gooi naar de overwinning bij de Masters. In die categorie was het duo in de Skoda Fabia R5 Evo van PTR Racing ook al het snelste in de WRC-manche in Sardinië.

Het zijn maar enkele kleppers, net als lokale specialist Stéve Becaert en Nicola Stampaert, beiden met een Ford Fiesta, in de lijst met namen die al bevestigd zijn. Het is duidelijk dat een sterk bezette en sportief erg boeiende Ardeca Ypres Rally Belgium in de maak is.

Vergeet niet tijdig je tickets te bestellen, want deze historische tweede WRC-editie van de Ardeca Ypres Rally Belgium mag je niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait