BRC Facebook Live tijdens de Ypres Rally Belgium

Na een onderbreking van drie maanden, opent de tweede helft van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship dit weekend in Ieper. De Belgische manche van het Wereldkampioenschap Rally 2022 zal uitgebreid en live te volgen zijn via de Live Shows van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Daarin zullen we exclusief de deelnemers aan het Belgian Rally Championship volgen.

De Ypres Rally is de langste wedstrijd van het Belgisch rallyseizoen, met 281,58 km tegen de chrono, gespreid over drie wedstrijddagen. Dit seizoen wordt de volledige wedstrijd in de omgeving van Ieper verreden, met als afsluiter de klassementsproef op de Kemmelberg zondagmiddag.

Donderdag worden de tenoren van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verwacht op de BRC Persconferentie, die uitgezonden zal worden op de Facebookpagina van het kampioenschap.

Op vrijdag staan twee lussen van 4 proeven op het programma: Vleteren (11,97 km), Westouter-Boeschepe (19,60 km), Mesen-Middelhoek (7,99 km) en Langemark (8,95 km).  In drie BRC Live Shows brengen we actiebeelden live van de klassementsproeven van de tenoren van het Kroon-Oil BRC, aangevuld met interviews bij de finish en analyses van de tijden door de presentatoren. De eerste live begint om 11h35, vanaf KP 2 Westouter. Daarna volgt KP 4 Langemark om 13h30 en rond 17h35 wordt de derde BRC Live Show uitgezonden met actiebeelden vanaf KP 7 Mesen.

Op zaterdag staan er opnieuw twee lussen van vier proeven op het menu: Reninge (15,00 km), Dikkebus (14,29 km), Wijtschate (15,00 km) en Hollebeke (22,32 km). De BRC Live Shows worden uitgezonden om 9h30 vanaf KP Dikkebus, om 13h25 vanaf KP Hollebeke, om 16h40 opnieuw vanaf Dikkebus en tot slot vanaf de laatste proef in Hollebeke om 18h25.

Op zondag staan nog 4 klassementsproeven op het programma, telkens twee lussen van twee proeven (Watou en Kemmelberg). De iconische proef van de Kemmelberg is het decor van de beide BRC Live Shows om 9h30 en 13h45.

Vanaf zondag volgen tal van TV-uitzendingen, te beginnen met een ruime samenvatting op Sporza (Een), wellicht omstreeks 16h. Dezelfde avond volgen nog korte nieuwsitems in Sportweekend en op Tipik (RTBF).

De review van 24 minuten zal vervolgens wereldwijd te bekijken zijn op tal van televisiezenders en online. Ook in eigen land (Sport 10, Eclips TV, Auvio, RTBF) en in Nederland op Ziggo Sport.

Geniet van de confrontatie van de Belgische tenoren met de internationale wereldtop op de smalle en bochtige baantjes in de Westhoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *