DE NIEUWE DS 7: VERFIJNING IS EEN REIS

  • Gekenmerkt door een ongeëvenaard comfort en geëlektrificeerde krachtbronnen tot 360 pk, combineert de nieuwe DS 7 technische expertise met elegantie.
  • De nieuwe DS 7, de belichaming van Franse luxe-expertise, heeft een scherper front met DS PIXEL LED VISION 3.0-technologie en de DS LIGHT VEIL-innovatie, maar ook met materialen die een verfijning en comfort bieden die ongeëvenaard zijn in dit segment.
  • De nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 is ontwikkeld door DS PERFORMANCE en heeft een plug-in hybride aandrijflijn van 360 pk met een intelligente vierwielaandrijving, een bredere spoorbreedte, een lager postuur en grotere remmen.

 

 

Post-production : Astuce Productions

 

Een design versterkt door scherpe lijnen en verlicht door DS PIXEL LED VISION 3.0 en DS LIGHT VEIL

Het karakter van de nieuwe DS 7 is te danken aan ingrijpende wijzigingen voor- en achteraan. De nieuwe DS 7 is nog steeds elegant, maar hij introduceert meer dynamiek met scherpere, meer structurele lijnen.

Het volledig nieuwe front valt op door de scherpere lijnen die het evenwicht van elk kenmerk ontwikkelen. Dankzij de nauwe banden tussen het team van DS DESIGN STUDIO PARIS en ons productieteam in de fabriek van Mulhouse (Frankrijk) werden specifieke werkzaamheden uitgevoerd die uitzonderlijke resultaten op het gebied van kwaliteit en stevigheid hebben opgeleverd.

De lichtsignatuur werd verder ontwikkeld voor een nog expressievere look. De combinatie van de nieuwe, slankere DS PIXEL LED VISION 3.0-koplampen en de DS LIGHT VEIL-dagrijlichten ogen als ware het high fashion elementen.

DS LIGHT VEIL is een wereldprimeur. De dagrijlichten zijn geïnspireerd op het werk aan de DS X E-TENSE en DS AERO SPORT LOUNGE. Het licht lijkt door de carrosseriekleur heen te schijnen. DS LIGHT VEIL bestaat uit een dagrijlicht en vier verticale lichtelementen bestaande uit 33 leds. Deze innovatie komt voort uit het fabricageproces: het met laser gegraveerde polycarbonaatoppervlak wordt alleen aan de binnenkant gelakt, waardoor het er afwisselend licht en carrosseriekleurig uitziet. Het creëert een effect van diepte en helderheid zoals bij een juweel. DS LIGHT VEIL knippert aan en uit bij het vergrendelen en ontgrendelen.

DS PIXEL LED VISION 3.0 introduceert een nieuwe technologie die een extra dimensie toevoegt aan het modellengamma. De nieuwe PIXEL-modules van de DS 7 onderscheiden zich door een optimaal beheer van de lichtopbrengst, met behoud van de 3 identieke modules die op het hele gamma voorkomen. De PIXEL-functie geeft het voordeel van een optimale verlichting. De lichtstroom is krachtiger, regelmatiger met een bereik dat is vergroot tot 380 meter (grootlicht). Bij minder dan 50 km/u bedraagt de breedte van de lichtbundel nu 65 meter. Aan de binnenrand: twee dimlicht-/ stadslichtmodules branden samen. Aan de buitenrand is de PIXEL grootlichtmodule voorzien van 84 LED’s in drie rijen. De verlichting in de bochten wordt geregeld door de intensiteit van de buitenste LED’s van de PIXEL-module, afhankelijk van de stuurhoek.

De DS WINGS zijn opnieuw ontworpen met een reeks kleuren, afhankelijk van het model. De grille is breder en verfraaid met subtiele diamantpuntaccenten en is afgewerkt met een volledig nieuw ontworpen zijflank.

De slankere schaalachtige LED-achterlichten met vortex-effect zijn ook opnieuw ontworpen met een donkere metallic afwerking. Ze benadrukken de unieke expressie van de New DS 7. Het kofferdeksel en de badge werden herwerkt met scherpere lijnen, terwijl de naam “DS AUTOMOBILES” nu de visueel bredere achterzijde van de New DS 7 aanduidt.

De velgen spelen een rol in het profiel van de nieuwe DS 7. De nieuwe 19-duims EDINBURGH- en SILVERSTONE-velgen, voorzien van inlegstukken, verbeteren de aerodynamische efficiëntie terwijl de behandeling van hun design de waargenomen diameter vergroot. De nieuwe 21-duims BROOKLYN velgen, met een technisch design, zijn enkel verkrijgbaar op de New DS 7 E-TENSE 4×4 360.

De randen van de ruiten en de dakrails worden aangeboden in een variant in Gloss Black die de dynamiek van het silhouet benadrukt.

Er worden zes kleuren aangeboden: Het nieuwe Lacquered Grey en Sapphire Blue als aanvulling op het metallic Platinum Grey, evenals de parelmoerachtige kleuren Perla Nera Black, Crystal Pearl en Pearl White.

Post-production : Astuce Productions

TECHNOLOGIE IN HET MIDDELPUNT VAN HET NIEUWE DS 7-AANBOD

Het infotainmentsysteem is een van de grootste veranderingen voor de nieuwe DS 7 met de integratie van het DS IRIS SYSTEM. Deze oplossing introduceert een volledig herwerkte interface, die volledig configureerbaar, reactief en naadloos is en wordt ondersteund door natuurlijke spraakherkenning. Het vernieuwde 12″-aanraakscherm met hoge resolutie is voorzien van een menu dat bestaat uit widgets waarmee alle functies met één enkele beweging toegankelijk zijn: voor de bediening van de aangesloten navigatie, de ventilatie, de digitale audiobronnen en de reisinformatie. Dit grote scherm, dat zeer comfortabel is in het gebruik, maakt het ook mogelijk om het zicht naar voren en naar achteren weer te geven, dankzij de nieuwe digitale camera’s met hoge resolutie, en toegang te krijgen tot de functie Mirror Screen via wi-fi.

Een nieuw groot digitaal instrumentenpaneel van 12 inch met veranderbare en personaliseerbare displays bevat opgefriste grafische elementen met alle vitale informatie, zoals de energiestroom op plug-in hybride versies.

UNIEKE TECHNOLOGIE VOOR HET SEGMENT

De nieuwe DS 7 introduceert ook technologie voor meer comfort en gemoedsrust, zoals DS ACTIVE SCAN SUSPENSION en DS NIGHT VISION.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION is een cameragestuurd dempingssysteem dat uniek is in zijn klasse. Het past elk wiel onafhankelijk aan op basis van onvolkomenheden op de rijbaan.

Met DS NIGHT VISION leest een infraroodcamera de rijbaan en de randen om fietsers, voetgangers en dieren op afstanden tot 100 meter te detecteren. De bestuurder ontvangt de informatie op het nieuwe digitale instrumentenpaneel met hoge resolutie, versterkt door een speciale waarschuwing in geval van gevaar.

De veiligheid wordt verbeterd met DS DRIVER ATTENTION MONITORING en DS DRIVE ASSIST niveau 2 voor semi-autonoom rijden.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING analyseert het aandachtsniveau van de bestuurder met behulp van twee camera’s. De eerste controleert het gedrag van de auto in zijn omgeving en de tweede, die tegenover de bestuurder is geplaatst, diagnosticeert waar hij kijkt, zijn gezicht en ooglidbewegingen, wat zich vertaalt in de mate van slaperigheid en aandacht… Dit is ongekend in het segment.

De nieuwe DS 7 is uitgerust met DS DRIVE ASSIST, een adaptieve cruise control die het stoppen en herstarten kan initiëren zonder dat de bestuurder ingrijpt en een hulpmiddel dat de bestuurder in staat stelt de auto te houden waar hij is of waar hij hem in de rijstrook plaatst.

EEN REEKS VAN VIJF SPECIFICATIENIVEAUS EN VIER AANDRIJFLIJNEN

Het nieuwe DS 7-gamma is opgebouwd rond vijf specificatieniveaus met afzonderlijke lijnen: BASTILLE, RIVOLI en OPÉRA aan de ene kant, PERFORMANCE LINE en PERFORMANCE LINE + aan de andere. De versies krijgen een extra standaarduitrusting met een vermindering van het aantal opties. De LA PREMIÈRE Limited Edition is alleen verkrijgbaar als E-TENSE 4×4 360-versie.

Er worden vier aandrijflijnen aangeboden, waarvan drie E-TENSE plug-in hybride versies.

DRIE PLUG-IN HYBRIDE AANDRIJFLIJNEN

Tweevoudig Formule E-kampioen, E-TENSE-technologie maakt het grootste deel uit van het gamma van de New DS 7, met versies met 225 pk en tweewielaandrijving, 300 pk vierwielaandrijving en 360 pk vierwielaandrijving.

In zijn 360 pk wordt de Grand Touring spirit ondersteund door speciale ontwikkelingen uitgevoerd door DS PERFORMANCE. Het chassis is met 15 mm verlaagd, de spoorbreedte is verbreed (+24 mm vooraan, +10 mm achteraan) en de voorremmen hebben een diameter van 380 millimeter met remklauwen met vier zuigers onder het DS PERFORMANCE-label.

De nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 onderscheidt zich door zijn toonaangevende prestaties met een benzinemotor van 200 pk en elektromotoren op de voor- en achteras met 110 en 113 pk (vierwielaandrijving) met een gewicht dat op 1.885 kg is gehouden voor een benchmark vermogen-gewichtsverhouding in het plug-in hybride segment.

Gekoppeld aan een 14,2 kWh batterij maken de elektromotoren emissievrij rijden mogelijk in versnelling of vierwielaandrijving tot 62 km (WLTP EAER City) en 57 km (WLTP AER gecombineerd) met de mogelijkheid om in 100% elektrische modus te rijden tot 140 km/u. De nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 is gehomologeerd voor slechts 40 g/km CO2 en een brandstofverbruik van 1,8 liter/100 km.

Uitgerust met Michelin Pilot Sport 4S 245/35 R21 banden, gaat de New DS 7 E-TENSE 4×4 360 van 0 naar 100 km/u in 5,6 seconden met een start-stop van 1.000 meter afgelegd in 25,4 seconden.

De nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 300 (benzinemotor van 200 pk met elektromotoren op de voor- en achteras die respectievelijk 110 en 113 pk leveren) kan in 100% elektrische modus rijden tot 135 km/u. De actieradius uitsluitend elektrisch is gehomologeerd tot 81 km (WLTP EAER City) en 63 km (WLTP AER gecombineerd) voor een CO2 -uitstoot van slechts 27 g/km en een gehomologeerd brandstofverbruik van 1,2 liter / 100 km. De 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in 5,9 seconden en de start-stop op 1.000 meter wordt uitgevoerd in 25,9 seconden.

Voor de New DS 7 E-TENSE 225 (benzinemotor van 180 pk en een elektrische motor van 110 pk op de vooras) is de elektrische actieradius gehomologeerd tot 80 km (WLTP EAER City) en 65 km (WLTP AER gecombineerd) voor een CO2 -uitstoot van slechts 28 g/km en een brandstofverbruik dat gehomologeerd is op 1,2 liter / 100 km.

Alle hybride systemen zijn gekoppeld aan een nieuwe 14,2 kWh batterij waarvan de oplaadtijd ongeveer twee uur bedraagt aan een 7,4 kW lader.

Een dieselmotor is ook beschikbaar

De nieuwe DS 7 wordt nog steeds aangeboden met een BlueHDi 130 dieselmotor gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen. Hij is uitgerust met een turbo met variabele geometrie en een hogedrukinspuiting met directe injectie en beschikt over alle nieuwste technologieën voor een gehomologeerd verbruik van 5,5 liter/100 km en een CO2 -uitstoot van 143 g/km.

OPÉRA: elegantie in Franse stijl

Als toonbeeld van raffinement introduceert de nieuwe DS 7 twee lijnen voor zijn OPÉRA-specificatie: Basaltzwart en de nieuwe kleur Parelgrijs. Deze afwerking is beschikbaar voor alle aandrijflijnen.

In de geest van de ontwerpen van de beste ambachtslui van de Franse luxe, toont DS Automobiles zijn expertise met zijn interieurs.

Geïnspireerd door de metalen armband van een luxehorloge, gemaakt van een groot aantal in elkaar passende onderdelen, creëerde het team van DS Automobiles een stoelbasis en -rug uit één stuk leder en zonder een kraal stiksel, om een ongelooflijk comfort te creëren. De zitting is gemaakt van schuim met hoge dichtheid, met meer materiaal dan voor een traditionele zitting. Het comfort is beter en blijft behouden naarmate de jaren verstrijken met dichter materiaal. Platliggend meet het stuk leer 450 millimeter aan de zijkant. Na het vormen is het teruggebracht tot 60 millimeter. Het nappaleer van zeer hoge kwaliteit is rechtstreeks afkomstig van koeien die worden gehouden voor hun vlees en die leven in velden zonder prikkeldraad. Op de 4 millimeter dikte wordt alleen het meest hoogwaardige deel, de nerf van het leer, gebruikt. Deze nieuwe dikte wordt vervolgens in de massa geverfd met een speciale kleur: Basalt Black of Pearl Grey. Masserende, verwarmende en koelende functies maken het comfort van de zetel compleet.

Het nappaleer dat de zetels bedekt, is ook terug te vinden op de deurpanelen, het dashboard en de middenconsole. De airbag krijgt ook een afwerking in nappaleer. De bekleding met de “Pearl”-stiksels en de “Clous de Paris”-inzetstukken in reliëf geven blijk van het werk van de vaklui van DS Automobiles.

Tot de standaarduitrusting behoren DS ACTIVE SCAN SUSPENSION met gecontroleerde demping (op E-TENSE-versies), DS DRIVE ASSIST niveau 2 voor semi-autonoom rijden, het infotainmentsysteem DS IRIS SYSTEM, de nieuwe DS PIXEL LED VISION 3.0-koplampen, actieve veiligheidsrem gestuurd door camera en radar, parkeersensoren voor en achter met achteruitrijcamera, verwarmde, masserende en gekoelde voorzetels, elektrische achterbank, uitgebreide automatische klimaatregeling met twee zones met een bedieningspaneel voor de achterzetels en anti-allergeenfilter, verwarmde voorruit, elektrisch panoramisch zonnedak en gelaagde akoestische zijruiten.

RIVOLI: de ziel van de leerbewerker

Met de Basalt Black lederen bekleding van Claudia leder introduceert het RIVOLI interieur een cockpit met meer geprononceerde nerven en afwerkingen in de geest van de lederbewerker.

De standaarduitrusting omvat onder meer DS ACTIVE SCAN SUSPENSION met gecontroleerde demping (op de E-TENSE-versies), het infotainmentsysteem DS IRIS SYSTEM, de nieuwe koplampen DS PIXEL LED VISION 3.0, een actieve veiligheidsrem gestuurd door camera en radar, parkeersensoren voor en achter met achteruitrijcamera, automatische klimaatregeling met twee zones.

PERFORMANCE LINE en PERFORMANCE LINE +: verstilde dynamiek

In de PERFORMANCE LINE- en PERFORMANCE LINE+-uitvoering is de nieuwe DS 7 voorzien van Deep Black Alcantara® bekleding op de zetels, deurpanelen, dashboard en middenconsole. Het stuurwiel is bekleed met geperforeerd nerfleder met stiksels in Gold en Carmine.

Naast de uitrusting van het volledige gamma voegt PERFORMANCE LINE een middenarmsteun achteraan met skiklep, aluminium pedalen en voetsteun, Carmine wielcenters en een speciale DS badge op de motorkap toe. De PERFORMANCE LINE + versie voegt daar het nieuwe DS PIXEL LED VISION 3.0, een achteruitrijcamera en elektrisch bedienbare voorzetels aan toe, evenals een Black Pack met onder meer de DS WINGS, raamomlijstingen, dakrails, grille en badges in Black.

BASTILLE: de essentie zonder compromis

De Bastille specificatie introduceert een interieur in Peruzzi Bronze Cloth, met bekleding in DS Mistral Canvas met schaaleffect. Dit is geïnspireerd op de nerven van de huid van een vis en biedt een oppervlak dat even zacht is als prikkelend aanvoelt. Het interieur in basaltzwart leder is als optie verkrijgbaar.

In deze configuratie krijgt de nieuwe DS 7 een uitgebreide veiligheidsuitrusting, met name cruise control en een snelheidsbegrenzer met lane keeping assist, dodehoekbewaking en een cameragestuurde actieve veiligheidsrem. Automatische koplampen en automatische ruitenwissers vooraan zijn ook standaard.

Op de E-TENSE-versies is de gestuurde demping DS ACTIVE SCAN SUSPENSION eveneens standaard, net als het infotainmentsysteem DS IRIS SYSTEM, ongeacht de aandrijflijn.

NIEUWE DS 7 E-TENSE 4×4 360 LA PREMIÈRE

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe DS 7 wordt een gelimiteerde editie van de nieuwe DS 7 E-TENSE 360 LA PREMIÈRE aangeboden. Hij is gebaseerd op de DS 7 E-TENSE 4×4 360 OPERA en heeft een speciale voorskirt in Gloss Black, zwarte logo’s en speciale badges die passen bij de Gloss Black buitenbekleding van de DS WINGS, de grille, de raambekleding en de dakrails. De interieurs zijn verkrijgbaar in Basalt Black en Pearl Grey. Twee oplaadkabels (type 2 en type 3) zijn standaard. Er worden zes carrosseriekleuren aangeboden: Lacquered Grey, Sapphire Blue, Pearl White, Perla Nera Black, Platinum Grey en Crystal Pearl.

Post-production : Astuce Productions

REEDS TE KOOP

De nieuwe DS 7, een wereldwijd model, wordt geproduceerd in Mulhouse (Frankrijk) voor alle markten buiten China en in Shenzhen voor de Chinese markt. Bestellingen en leveringen kunnen worden gedaan zonder verplaatsing dankzij een online verkoopsysteem en de levering door de DS DELIVERY VALET-service, op het door de klant gekozen adres.

Voorbeelden van prijzen in België

• Nieuwe DS 7 BlueHDi 130 Automatic BASTILLE: 43 300 euro

• Nieuwe DS 7 E-TENSE 225 PERFORMANCE LINE: 52 800 euro

• Nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 300 RIVOLI: 60 800 euro

• Nieuwe DS 7 E-TENSE 4×4 360 LA PREMIÈRE: 75 300 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait